20 juny de 2024 a les 10:34

La Flama del Canigó encendrà diumenge la foguera de la revetlla de Sant Joan de la Bisbal

Any rere any, la matinada del 22 al 23 de juny la Flama del Canigó es renova al cim d’aquesta muntanya del Pirineu català i centenars de persones voluntàries i equips de foc la distribueixen arreu seguint diverses rutes per tal d’encendre les fogueres de la nit de Sant Joan. Enguany, novament organitzat per Òmnium Cultural Baix Empordà amb la col·laboració de l’Ajuntament, la Flama arribarà a la Bisbal a les 19 h, entrant pel carrer de l’Aigüeta, acompanyada d’una cercavila fins a la plaça del Castell.

Serà a les 19.30 h, a davant de l’Ajuntament, quan es farà lectura del manifest i es repartirà la flama per encendre espelmes a finestres i balcons de la Bisbal d’Empordà. A les 20.30 h arrencarà la Marxa de torxes a l’Ajuntament fins arribar al passeig Marimon Asprer on, a l’aparcament del Passeig Marimon Asprer, s’encendrà la foguera de la Revetlla de Sant Joan organitzada per Els Dracs.

L’encesa anirà acompanyada d’una tamborinada a càrrec dels Dracs Xiquis. A les 21.30 h començarà el sopar popular i, a partir de les 23 h, hi haurà música de revetlla a càrrec de De Gala, un espectacle pirotècnic, ball del Drac i tambors

D’altra banda, cal tenir present en tot moment les recomanacions per a la celebració de la revetlla de Sant Joan, d’acord al ban municipal emès per l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà i les recomanacions de la Generalitat de Catalunya. Es poden consultar a través d’aquest enllaç.