29 setembre de 2011 a les 15:10

La Generalitat considera que el Pla de Barris de la Bisbal ‘marxa bé’

L'alcalde

El responsable de l’Oficina de Gestió del Programa de Barris de la Generalitat, Ramon Botey, ha dit a la Bisbal que el pla de barris de la Bisbal ‘marxa bé’ i que la ‘impressió que deixa és molt bona’. Botey ho ha dit en la reunió del Comitè d’Avaluació i Seguiment del Pla de Barris de la Bisbal, que s’ha fet aquest dijous a la Sala de vidre del Teatre Mundial.

L’alcalde de la Bisbal, Lluís Sais, ha fet la presentació introductòria del pla de la Bisbal. En referència a la situació econòmica del Pla de Barris, Sais ha demanat a la Generalitat si podria concretar quan es pagaran els diners que l’Ajuntament va certificar el mes d’octubre passat, ja que la Generalitat va avançar 44.000 euros però queda pendent un import de 96.000 euros. A aquests 96.000 euros s’hi ha d’afegir els 187.823,43 que es van justificar el maig d’aquest 2011 i que la Generalitat encara no ha pagat.

Ramon Botey ha parlat de la possibilitat que es puguin fer ajornaments del termini d’execució de les obres per un període de fins a tres anys gràcies a una modificació de la normativa. També ha explicat que aquesta pròrroga no ha d’afectar els programes sociolaborals, de participació i comunicació, tot i que no ha concretat si la modificació normativa és imminent.En la reunió s’ha exposat la feina feta el darrer any tant en el camp urbanístic com en el socioeconòmic, de participació i comunicació. Precisament en aquesta reunió s’ha anunciat que la III Fase del Nucli Antic és previst que comenci dilluns vinent i per aquesta raó aquest mateix dijous hi ha convocada una reunió informativa amb els veïns de la zona.

Els aspectes concrets més destacats que s’han abordat en aquesta reunió han estat la marxa del Club de la feina, les futures accions de rehabilitacions a les façanes de l’àmbit i les del Daró, la inclusió de la participació ciutadana en determinats aspectes dels projectes urbanístics i les possibilitats de modificació d’alguns aspectes dels projectes urbanístics a petició dels veïns.

La reunió del Comitè d’Avaluació i Seguiment del Pla de Barris de la Bisbal és la segona que es fa des de que la Generalitat va concedir la subvenció als projectes per al Nucli Antic de la ciutat. L’Ajuntament de la Bisbal i la Generalitat aporten al 50% dels poc més de 8 milions d’euros que preveu el programa en intervencions urbanístiques i socioeconòmiques fins el 2013, amb possibilitat de prorrogar-lo dos anys més per finalitzar actuacions que estiguin en marxa però no hagin pogut ser acabades.