9 juliol de 2014 a les 9:47

La Generalitat de Catalunya distingeix al ceramista bisbalenc Jaume Rulduà com mestre artesà

El ceramista Jaume Rulduà, de la Bisbal, ha rebut enguany el diploma de la Generalitat de Catalunya com a Mestre Artesà. L’acte de lliurament dels Diplomes de Mestre Artesà 2014 es va celebrar ahir al Saló de Sant Jordi del Palau de la Generalitat. El president de la Generalitat, Artur Mas, ha presidit l’acte acompanyat del conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig.

Amb aquestes distincions, la Generalitat de Catalunya – mitjançant el CCAM , ens adscrit al departament d’Empresa i Ocupació – vol reconèixer la trajectòria professional dels artesans catalans i el seu mestratge. Per obtenir el Diploma de Mestre Artesà cal comptar amb una experiència de més de quinze anys de professió, i destacar en aspectes com la potenciació de l’ofici, la formació i; la incorporació de disseny i innovació al procés artesanal.

En l’acta d’ahir es va reconèixer el mestratge de 42 artesans catalans. Respecte al mestre artesà Jaume Rulduà Ros, se li ha atorgat per la seva àmplia trajectòria professional i formativa, en la que destaca la seva aportació en el manteniment de tècniques tradicionals combinades amb investigació i modernització.

 
         Guardonats 2014