12 novembre de 2018 a les 10:35

La gent gran del Geriàtric Zoilo Feliu visita l’Escola Joan de Margarit

||

La proposta va sorgir de la mà del Consell d’Infants Municipal de la Bisbal d’Empordà (CIM) en una activitat promoguda per l’Àrea d’Ensenyament de l’Ajuntament. L’alumnat va aprovar la votació de la proposta de dur a terme alguna activitat amb la gent gran de la Residència Geriàtrica Municipal Zoilo Feliu.

I dit i fet: des del centre geriàtric es va proposar que algunes persones grans visitessin les classes amb objectes antics per tal d’explicar a l’alumnat per a què servia i com funcionaven. En aquest sentit es van portar utensilis de metall o de fusta, tan diversos com un braser, uns esclops o una màquina de folrar botons.

La proposta va arrencar dijous passat, 8 de novembre, quan algunes persones grans del centre van anar a l’Escola Joan de Margarit. No cal dir que la major part dels nens i nenes desconeixien els objectes: alguns eren de l’època d’abans que hi hagués electricitat a les llars. Va ser, doncs, una trobada molt enriquidora i es van compartir coneixements, emocions i rialles. Per tal de culminar aquesta primera fructificant trobada, es va compartir un porró de taronjada entre presents, on es va demostrar que les persones grans són les més hàbils aixecant el porró.