19 març de 2019 a les 17:25

La gestió pública de l’aigua bisbalenca a debat

Els serveis municipals d’abastament i clavegueram a la Bisbal d’Empordà: s’enceta el debat sobre la gestió pública de l’aigua bisbalenca. Serà aquest dimecres 20 de març, a partir de les 20 h a l’amfiteatre del Mundial. 

L’acte està organitzat per l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà amb el suport unànime de totes les regidores i regidors del Ple Municipal. Serà obert a tothom que comptarà amb un total de set ponències: Joan Gaya (enginyer Industrial, especialista en serveis municipals i d’aigua); Llorenç Alerm (Barcelona Cicle de l’Aigua SA de l’Ajuntament de Barcelona i membre fundador de l’Associació de Municipis i Entitats per l’Aigua Pública – AMAP); Jennifer Gallardo (regidora de Sant Hilari Sacalm, que actualment estudia com gestionar el servei); Albert Testart (gerent de Congiac); Àlex Barceló (regidor de Territori i 1r tinent d’alcalde de Salt i membre del consell administratiu d’Agissa); Dani Esteban (Gerent de l’empresa pública Gusam, Aigües d’Arenys); i Arnau Comas (coordinació de l’ Associació de Municipis i Entitats per l’Aigua Pública – AMAP).

Al Ple Municipal ordinari del passat 29 de gener la Bisbal d’Empordà es va adherir a l’AMAP, l’Associació de Municipis i Entitats per l’Aigua Pública. Aquesta associació, impulsada pels consistoris de Badalona, Barcelona, Cerdanyola del Vallès, El Prat de Llobregat, Sabadell, Santa Coloma de Gramenet i Terrassa, difon, promou i dona suport als municipis que vulguin encaminar-se cap a la gestió pública de l’aigua. La Bisbal va unir-se així a municipis com Girona, Mollet, Sant Boi de Llobregat i Montornès del Vallès, que darrerament també s’han afegit a l’AMAP. En aquest sentit el Ple bisbalenc va considerar per majoria que aquest era un pas més cap a la decisió de si el servei d’aigües s’ha de municipalitzar a la capital de comarca.

Tal com es detallava a la moció aprovada al Ple Municipal el passat 30 d’octubre a la Bisbal d’Empordà, la situació és complexa (com a tants altres municipis catalans). El contracte d’arrendament del servei d’aigua potable i de sanejament (que ara per ara gestiona SOREA) va ser declarat nul pel propi consistori a partir informe de la Comissió Jurídica Assessora i l’Ajuntament. I és a partir d’ara quan pertoca decidir quin tipus de gestió caldrà dur a terme.