1 febrer de 2022 a les 11:01

La graella de Ràdio Bisbal incorpora tres nous programes i ja n’ofereix prop d’una trentena

Memòria de la Nova Cançó, de Manel Magrinyà; Cocodril Club, d’Albert Malla; i El Catamarà, de Xarli Diego. Són les noves incrorporacions a la graella de Ràdio Bisbal, que segueix creixent i, a dia d’avui, ja ofereix un total de 26 programes. Si bé Cocodril Club i El Catamarà són programes externs cedits a l’emissora, Memòria de la Nova Cançó, editat i presentat per Manel Magrinyà, és una crònica personal en format àudio sobre el moviment cultural, social i polític la Nova Cançó i consta de quatre episodis de 57 minuts de durada cadascun: s’emetrà per Ràdio Bisbal a partir d’avui, cada dimarts del mes de febrer a les 18 h.

Després d’un període en fase de proves i de preparació de la nova programació, l’octubre passat va arrencar la nova temporada de Ràdio Bisbal amb una graella farcida de noves propostes radiofòniques, configurada per més un total de 25 programes de temàtiques ben diverses. A més de les noves incorporacions, si bé els matins entre setmana continuen arrencant amb el Supermatí de Ràdio Capital, la programació ve marcada per dues franges principals: d’una banda, la del migdia, de 12 a 2, farcida de propostes musicals (com Shangril·laMusimixAiguabarreig, Ruta 66 i Torna-la a tocar, Sam) i l’informatiu municipal La Bisbal al dia (i divendres amb El temps amb en Marc Vilà). L’altra franja de programes és la de tarda vespre, que, depenent del dia, arrenca entre 5 i 6 i s’allarga fins a les 8: inclou l’esportiu Empordà EsportsL’Hora del Comerç (amb la col·laboració de la Federació del Comerç de la Bisbal d’Empordà); Denominació d’orígens (una mirada plural sobre la diversitat cultural), Ràdio Escolar, programa fet per les Escoles de Primària del municipi; De tu a tu, a càrrec de l’entitat El Trampolí; La Dansa de les Rabioses, del col·lectiu bisbalenc Nosaltres; Sota l’ombra de l’aranya (contingut freak amb Sergi Garriga), o Farcell d’històries, de la mà d’Olga Garrido.

De cara al cap de setmana, a més de fer reemissions de bona part dels programes, també s’emetrà el Fes Ta Festa , sobre cultura popular, i El Rebost, amb Manel Magrinyà recuperant algunes de les xerrades de l’antic Magazín de Ràdio Bisbal amb les veus de molts dels protagonistes de la societat civil bisbalenca i de l’actualitat nacional i empordanesa els anys 2013–2017. També cal destacar que, d’ara endavant, també es farà retransmissió radiofònica dels plens municipals de l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà. A més a més, la programació continuarà creixent amb noves propostes, juntament amb programes especials puntuals emesos a peu de carrer, com el que es va fer durant la Fira Indilletres o el 25N.

Quan no s’emetin programes es continuarà apostant per la Radiofórmula amb denominació d’origen bisbalenca. Ja fa mesos que s’ha anat contactant amb músics de la Bisbal i rodalia per tal que facilitin enregistraments musicals a Ràdio Bisbal amb l’objectiu de seguir engreixant la radiofórmula DO, formada per artistes de cançons pròpies o de versions, actius o inactius. Així, avui en dia, ja hi sonen grups d’ara i d’abans, com Hijos de la Luna, Komando Moriles, La Perdiu Spencer, The Gruixut’s, Mal Asunto, Fleas Circus, Pau Piripau, Holland Park, Yes the Music!, Tarannà, Sanjays, B1n0, Nowadays, Medusa Box, Massagran i el Calidoscopi, Mazoni, Sanjosex, Fetus, Javier Ortiz, Pixamandúrries, Miok’s, El Frenillo de Gauguin, Delighters, The Gramophone Allstars, Jellyfish Skies, Pau Blanc, La Puça, The Kinky Coo Coo’s, Estimbarry, Fogem, Macrobukkake, The Wonderful Baby Dolls, Miquel Abras, Oriol Foll, Albert Such, COI Els Montgrons o Jordi Serradell. Les persones interessades a fer arribar la seva música amb denominació d’origen bisbalenca a l’emissora poden fer-ho a través del correu electrònic radio@labisbal.cat.

Cal tenir present que l’emissora municipal bisbalenca continua fent crida a persones voluntàries que vulguin afegir-se al projecte. Es pot participar a Ràdio Bisbal tècnicament, proposant un programa radiofònic, o bé fent alguna secció: les persones interessades a col·laborar-hi d’alguna manera poden posar-se en contacte amb l’emissora al correu radio@labisbal.cat. Es pot escoltar l’emissora municipal a través del dial 107.4 FM o en línia al web de Ràdio Bisbal, on també es pot consultar la graella de programes.