27 febrer de 2020 a les 11:38

La gran jornada del Carnestoltes 2020 de la Bisbal d’Empordà

||

Va arrencar el dimecres 19 de febrer amb el Carnestoltes Escolar de la Bisbal d’Empordà, organitzat per les AMPAs, i va continuar el passat dissabte 22 de febrer amb el Carnestoltes Popular de la Bisbal, organitzat per AEIG les Gavarres. I aquest proper dissabte 29 de febrer el Carnestoltes bisbalenc d’enguany culmina amb una gran jornada farcida d’activitats per a tots els públics.

Una de les novetats d’enguany serà que la jornada arrencarà amb un vermut musical amb l’actuació de The Best Of. L’acte, organitzat per la Colla Sense Vàlvules, serà a les 12 h al Passeig Marimon Asprer.

Seguidament arrencarà la gran Rua de Carnestoltes: a les 16 h sortirà del Terracotta Museu, encarrilarà el carrer 6 d’octubre de 1869, l’avinguda les Voltes i fins arribar al Passeig Marimon Asprer. Allí, davant el Teatre Mundial, hi haurà un escenari amb presentació i el públic assistent podrà veure el darrer ball de les colles. A l’aparcament de l’antic camp de futbol hi podran girar les carrosses i recollir els obsequis, de la mà d’una entitat bisbalenca, al final del passeig Marimon Asprer, hi haurà un escenari amb discjòquei per tal que tothom pugui ballar.

Es recomana veure la rua des del passeig Marimon Asprer per tal d’evitar aglomeracions: des de l’escultura de la Sardana fins a davant del Teatre Mundial, hi haurà cadires per tal de poder veure el darrer ball de les colles. Cal respectar el pas de les colles i que els espectadors no baixin de les voreres. Es pot consultar recorregut, recomanacions i tota la informació detallada a través del díptic informatiu adjunt. En cas de pluja, la Rua de Carnestoltes s’ajornaria al dissabte 7 de març, amb el mateix recorregut i el mateix horari. La celebració de la rua, conseqüentment, causarà afectacions de trànsit de les 15 h a les 20 h, de la cruïlla del carrer de l’Aigüeta fins a la rotonda de Vulpellac.

La jornada de dissabte culminarà al Pavelló Firal amb una de les festes bisbalenques més esperades de l’any. El col·lectiu bisbalenc Els Voltors enguany organitza una nova edició de la Festa de Carnaval de la Bisbal amb un cartell format pels grups Los 80 Principales, The Covers Band i Serial Killers DJ & Drums. L’obertura de portes serà a partir de les 23 h. L’entrada es pot comprar anticipadament per 8 euros i a guixeta tindrà un cost de 10. Tal com preveu la normativa l’entrada està prohibida a menors de 14 anys, i menors de 16 hauran d’entrar acompanyats del seu pare o mare (que també hauran d’adquirir l’entrada).

 

Foto: Anna Pascual