2 juny de 2014 a les 14:24

La IV campanya de foment del comerç en nuclis antics comença a la Bisbal

La quarta edició de la campanya impulsada per la subxarxa de nuclis antics, amb el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Barris antics, molt per descobrir, molt per oferir, comença el dia 2 de juny.

La Federació del Comerç de la Bisbal, amb el suport de l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà, consolida la seva participació en la campanya promoguda conjuntament per tots els nuclis antics de Catalunya que estan dins dels projectes de la Llei de Barris. La campanya consisteix en el sorteig de diferents premis entre totes les persones que hagin comprat en els establiments adherits a la campanya en cada municipi, identificats amb un cartell comú. El període de compra serà del 2 al 20 de juny i els lots de regal estaran composats per una selecció de productes aportats pels comerciants de cada barri, bé siguin productes alimentaris típics del municipi, entrades per esdeveniments culturals, experiències gastronòmiques, visites guiades i nits d’hotel.

Enguany, participen 23 municipis d’arreu de Catalunya i els premis aportats per a cada municipi s’han dividit en cinc lots. El sorteig de la campanya es farà coincidir amb la cloenda del Festival Daró Folk. Hi ha haurà cinc guanyadors i, com a novetat, es farà un sorteig d’un premi especial entre els cinc establiments que hagin donat les butlletes guanyadores.

Segons el regidor de Promoció de la Ciutat de l’Ajuntament, Xavier Dilmé, “és important compartir esforços conjuntament tots les municipi que creiem amb el nostre comerç de proximitat, que com altres sectors econòmics necessita en aquests moment el suport de les administracions, dins les possibilitats de cadascuna”. Dilmé ha recordat que el comerç urbà i de proximitat “és més que una activitat econòmica, és una veritable estructura de país i un eix de cohesió social”.

Pel que fa a la Bisbal, el producte local són dues peces de ceràmica d’ús decoratiu amb el corresponent distintiu de “Ceràmica de la Bisbal”, així com també una unitat de les diferents especialitats de pastisseria bisbalenca. Aquest any també, s’habilitarà un aparador d’un local comercial tancat per exposar els diferents lots de productes gràcies a l’acord amb el propietari. El local està ubicat al carrer Cavallers. Amb aquesta petita actuació, a banda de crear un espai de difusió de la pròpia campanya, s’aconsegueix amb l’obertura d’un nou aparador, millorar la imatge comercial del barri.