2 abril de 2013 a les 9:19

La IX edició de Fira Antic Empordà tanca amb 5.000 visitants i consolidada com a referència del sector a nivell nacional

Els expositors es mostren satisfets pel volum de negoci, que baixa respecte fa dos anys però que es manté dins de les expectatives en un moment  econòmic molt complicat.

La novena edició de Fira Antic Empordà, que s’ha celebrat a la Bisbal entre el 28 de març i a l’1 d’abril, va tancar les portes ahir amb un balanç de 5.000 visitants. Per part de l’organització (l’Ajuntament de la Bisbal i l’Associació d’Antiquaris i Brocanters de la Bisbal) es valora molt positivament haver aconseguit organitzar la fira amb més de 30 expositors i que els resultats són prou favorables, tot i que les expectatives inicials eren de prudència atès el difícil moment econòmic en què ens trobem. Pel que fa als expositors, tot i la baixada de vendes respecte altres edicions, han valorat notablement l’afluència de públic i els contactes professionals realitzats durant la fira.

Segons declara Francesc Feliu, en representació de l’Associació d’Antiquaris i Brocanters de la Bisbal, la fira “s’ha consolidat com una fira de referència del sector, i més quan part dels expositors són internacionals”. Respecte al volum de vendes declara que “la situació econòmica feia suposar que hi hauria una disminució de vendes”. No obstant, “la fira té bona salut ja que la majoria dels expositors voldran repetir la seva participació en la propera edició”, segons Feliu. En general, els antiquaris participants es donen per satisfets segons es desprèn de l’anàlisi de les enquestes recollides en acabar la fira (amb una nota mitjana de 7).

Pel regidor de Promoció de la Ciutat, Xavier Dilmé, “5.000 persones en un moment econòmic com l’actual no és un balanç dolent, i demostra que la fira està totalment consolidada amb la incorporació definitiva dels nous estils i tendències de la decoració i amb la seva projecció més enllà de l’Empordà”. A més, segons Dilmé, “cal destacar que el 95% del públic assistent han viatjat expressament a visitar la fira o bé han aprofitat que disposen de segona residència a la zona”. En aquesta edició s’ha notat un increment de públic procedent del sud de França.

Les activitats organitzades durant la fira han permès donar un valor cultural a la pròpia fira amb la programació de xerrades i presentacions, gràcies a la Fundació Mascort i l’Associació de l’Estudi del Moble.

IX EDICIÓ, ANY 2013

De manera estratègica, la Fira d’enguany ha presentat una oferta de peces d’interès i qualitat; una selecta i variada mostra (mobiliari, pintures, escultures i arts decoratives) procedent dels millors antiquaris de l’Empordà i d’altres punts de la geografia catalana i internacional. Antic Empordà ha comptat amb la presència de professionals de la restauració i conservació d’art i de béns mobles així com dissenyadors, en consonància amb l’important creixement del disseny i l’interiorisme dins del sector.

Per aquesta edició han participat 39 expositors, dels quals 32 expositors (4 més que el 2011) són dels sectors de les antiguitats, vintage i del disseny i interiorisme, que han fet un total de 800m2 d’exposició.

L’organització i tots els serveis associats a la fira són els aspectes més ben valorats pels assistents.