22 maig de 2011 a les 10:29

La jornada electoral s’inicia amb normalitat a la Bisbal

La jornada electoral s’ha iniciat amb normalitat a la Bisbal d’Empordà i els col·legis electorals han obert sense cap novetat a les nou del matí tal com estava previst. La Bisbal d’Empordà ha estat un dels punts de connexió en directe del seguiment electoral de TV3, que ha estat a primera hora a les meses del camp dels Capellans. Aquesta ha estat la segona nit que una trentena de persones han dormit a la plaça de l’Ajuntament seguint el moviment de ciutadans indignats que hi ha a diferents ciutats del país.

Els col·legis electoral de la Bisbal han obert sense cap novetat en aquesta jornada electoral. Tots s’han constituït sense tal com estava previst i les votacions s’han començat a fer amb tota normalitat. Abans d’obrir els col·legis han arribat a les meses els vots per correu, que s’obriran al final de la jornada. Com és habitual en les jornades electorals, a les dues de la tarda es recolliran les dades de participació fins aquell moment i poc després es faran públiques. A les sis de la tarda es recollirà també la dada de participació i llavors ja no es donarà cap més dada fins al tancament dels col·legis electorals. Tan bon punt s’hagi fet el recompte de vots s’informarà de quins han estat els resultats.

A primera hora el matí un equip de TV3 ha estat al col·legi electoral del camp dels Capellans per fer una connexió en directe. La connexió, feta minuts després de les nou del matí, ha servir per donar la primera informació de les constitucions de meses i inici de votacions a les comarques gironines.

A la Bisbal, igual que en altres ciutats, la jornada electoral ha coincidit amb les concentracions que ciutadans indignats fan a diferents punts del país. Era la segona nit que passaven a la plaça de l’Ajuntament. La Policia Local ha informat que ha demanat als concentrats que deixessin lliure el pas per accedir a l’Ajuntament per facilitar la feina als treballadors municipals que donen suport al procés electoral. La Policia Local ha informat que la concentració s’ha dut a terme de forma ordenada i sense incidents, com a la resta de ciutats del país.