31 maig de 2024 a les 16:50

La Junta Anual de Seguretat Ciutadana de la Bisbal avalua positivament la feina policial del darrer any i s’emplaça a seguir treballant conjuntament

Aquest dimecres es va reunir la Junta Anual de Seguretat Ciutadana de la Bisbal d’Empordà a l’Ajuntament. Presidida per Xavier Dilmé, regidor de Seguretat Ciutadana de l’Ajuntament de la Bisbal, va comptar amb la participació dels cossos policials de Mossos d’Esquadra, Policia Local, Guàrdia Civil i Policia Nacional. Es va analitzar la situació actual de seguretat ciutadana a la ciutat fent repàs del darrer any, així com l’enfocament futur dels mesos vinents i, si bé el balanç de la feina feta és positiu, es van emplaçar a seguir treballant conjuntament.

Així, es van treballar en quatre aspectes fonamentals. D’una banda, es va fer incís en les actuacions amb multireincidents, analitzant els problemes que hi ha hagut, millorar la comunicació i establir mecanismes de col·laboració futura. 

Un altre dels punts tractats va ser la salut pública, avaluant la tasca que s’està desenvolupant al voltant de les substàncies estupefaents. Es va fer especial incís en els protocols per tal de detectar-ne el tràfic i el cultiu. 

El tercer punt de la reunió va ser referent la qüestió de les ocupacions il·legals. Es van analitzar els protocols d’actuació establerts entre Policia Local i Mossos d’Esquadra, així com s’estan treballant les ocupacions delinqüencials conflictives des de l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà i com s’afrontaran els propers mesos. 

I el quart punt va tractar les actuacions contra l’incivisme. En aquest aspecte, es treballa en una modificació de l’Ordenança Municipal de Civisme de la Bisbal d’Empordà per tal d’incrementar l’efecte dissuassori de les conductes incíviques, així com adaptar-les per tal de comptar amb les actuacions col·laboratives de Mossos d’Esquadra. L’objectiu fonamental és que el cos policial de Mossos d’Esquadra pugui aplicar sancions a partir de l’ordenança municipal bisbalenca. 

La reunió va servir per posar de manifest la voluntat i predisposició de l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà i dels quatre cossos policials participants de seguir treballant conjuntament amb les competències que atorga la llei, que estan perfectament separades i delimitades. Els cossos policials van valorar positivament l’esforç que està fent la Policia Local de la Bisbal d’Empordà, així com la feina que s’ha anat fent conjuntament i que es vol seguir potenciant en aquesta línia.

El regidor de seguretat Ciutadana Xavier Dilmé va declarar que «des de l’Ajuntament de la Bisbal agraïm la bona predisposició que hi ha per part dels cossos policials per treballar conjuntament pel bé de la ciutadania de la Bisbal». Dilmé també va posar en valor «les realitats palpables que han posat de manifest que la feina conjunta durant els diversos pics d’alarmisme social que hi ha hagut aquest darrer any s’han pogut solucionar de manera satisfactòria amb detencions i ingressos a presó, que és el que interessa sobretot en els casos multireincidents». «La voluntat de l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà és continuar treballant amb duresa contra els multireincidents, la salut pública, les ocupacions il·legals i el civisme», va resumir Xavier Dilmé. I és que aquests 4 punts van ser debatuts durant prop de dues hores i mitja a la reunió i el regidor va assegurar que «se seguirà potenciant el treball i unint esforços davant l’objectiu comú que la ciutadania pugui viure tranquil·lament i amb seguretat a la Bisbal d’Empordà». «Estem satisfets per la feina policial però hem de continuar exigint a l’administració de Justícia que es posi les piles per tal que aquesta feina no quedi en res, pensem que és una exigència d’una gran majoria social», ha conclòs.