5 desembre de 2017 a les 11:05

La Marató de TV3 passa pel Terracotta Museu

El Terracotta Museu de Ceràmica i el Cicle formatiu de Grau Mitjà de Terrisseria organitzen una jornada solidaria en la qual tota la recaptació anirà destinada a La Marató de TV3. Serà el proper divendres 9 de desembre durant tot el matí. Cal tenir present que La Marató de TV3 enguany recull fons per a la investigació de les malalties infeccioses.

El museu oferirà dues visites guiades a l’exposició permanent (10h30 i 12h, de franc amb l’entrada), a través de la qual es podrà descobrir l’essència històrica de la ceràmica bisbalenca i la importància patrimonial que ha tingut al municipi. A més a més, el Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Terrisseria, que des d’aquest curs escolar té seu al Terracotta Museu, obrirà les seves portes als visitants del museu. Així, de les 10h a les 14h, els alumnes del cicle mostraran la seva perícia oferint demostracions de torn i de l’ofici de terrisser a tots aquells que s’hi vulguin apropar.

Les malalties infeccioses són la causa d’1 de cada 3 morts al món i són un problema important de salut pública. Estan causades per microorganismes patògens (bacteris, virus, fongs i protozous) que entren al cos i es multipliquen, fins que produeixen la malaltia. Cada microorganisme s’instal·la i prolifera en un lloc diferent del cos humà, depenent de la seva via d’entrada i característiques. Les persones que porten pròtesis ortopèdiques o vàlvules cardíaques o neurològiques tenen un risc afegit de tenir infeccions oportunistes en aquests dispositius permanents. La majoria de malalties infeccioses es transmeten d’uns individus als altres i poden afectar qualsevol persona. La majoria són lleus, però algunes són molt greus i poden provocar la mort de manera ràpida.