18 octubre de 2011 a les 14:21

La marxa de l’Arboç aconsegueix el rècord de participants amb més de 1.000 inscrits en la 33a edició

La 33a edició de la marxa de l’Arboç va marcar un rècord de participació amb poc més de 1.030 persones inscrites aquest diumenge. Els organitzadors de la marxa s’han mostrat ‘molt contents ja que molta gent que va participar-hi va venir de fora de l’àrea de la Bisbal, i hi va haver força participació de gent que viu a l’àrea de Barcelona’, segons que ha explicat Cati Frigola, del Grup Esportiu Bisbalenc i Colla de Marxaires, organitzador de l’acte. Frigola ha explicat que habitualment la prova convoca a uns 700 participants.

La marxa, amb un recorregut de gairebé 19 quilòmetres, dotze si se’n feia la versió curta, sortida de la piscina municipal de la Bisbal a les vuit del matí i passava per l’entrebanc, el camí ral de Sant Pol, el saplà d’en Perapau, el camí de les barraques, la pineda d’en Prats, cal Gallaret, can Cals, Falguerà, puig de Miraviles, horta dels Frares i la Bisbal.

Segons els organitzadors, aproximadament la meitat dels participants van optar pel recorregut llarg i la resta van fer la versió més curta. La organització ha explicat que es van veure desbordats per l’alta participació i que van haver d’anar a buscar més menjar per als avituallaments però que van poder donar obsequi a tothom alternant el plat de ceràmica d’aquesta edició amb regals que havien sobrat d’edicions anteriors.

Cati Frigola va explicar que segurament l’alta participació es pot explicar pel bon temps que va fer el diumenge i pel fet que la prova té un preu molt assequible comparat amb proves de característiques similars. ‘Això ho podem fer així gràcies a què tenim molts col·laboradors que ens ajuden i que surten al llibret que donem als participants, on hi ha també escrits interessants i la relació de participants de l’any anterior’, ha explicat Frigola.

La majoria del recorregut passava per camins de terra (60%) i corriols (30%) i comptava amb cinc punts d’avituallament. El desnivell màxim acumulat de pujada o de baixada era de 90 metres i l’alçada màxima del recorregut, de 130 metres.La marxa, organitzada pel Grup Esportiu Bisbalenc i Colla de Marxaires tenia un preu d’inscripció de 4,5 euros.