12 agost de 2018 a les 17:29

La música bisbalenca dels anys 90 torna a l’escenari de barraques

Tot va començar quan un petit grup de persones bisbalenques vinculades a la música i a la cultura popular van tenir una idea improvisada: fer una nit Retrotown i que la música de bandes bisbalenques que estaven actives als anys 90 tornessin a actuar a l’escenari de barraques. És ben sabut el bullici cultural d’aquest municipi i, com era de preveure, els músics s’hi van engrescar ràpidament.

Així doncs, bisbalenques, bisbalencs i forasters que es deixin caure per barraques a partir de les 23 h del dissabte 18 d’agost viuran una nit nostàlgica en tota regla. I és que serà com mirar pel retrovisor del que es coïa a l’escena musical nostrada ara fa un parell de dècades: hi actuaran les bandes The Wonderful Baby Dolls, Club Moriarty, Red Orange i Enderrock. Segons explica l’organització: «Un factor destacable és que bona part de la majoria dels músics que hi participen encara estan en actiu en el món musical i poder escoltar la música que feien de més joves ajudarà a entendre la seva trajectòria». El tret comú de totes les bandes que hi actuaran és que ja no estan en actiu: serà un esdeveniment d’allò més insòlit. 

El concert serà enregistrat en àudio i vídeo per tal de seguir reivindicant la conservació i la importància del patrimoni musical bisbalenc. Activitats com aquesta confirmen allò que diuen, que la Bisbal, bressol musical.