18 maig de 2017 a les 9:46

La Nit dels Museus arriba carregada d’activitats al Terracotta Museu

|

Només dos dies més tard que el Dia Internacional dels Museus, al Terracotta Museu hi continua la celebració. El dissabte 20 de maig al vespre, a partir de les 19h, i fins a mitja nit, l’espai acollirà un conjunt d’activitats per celebrar la Nit dels Museus a la Bisbal d’Empordà. 

La primera activitat serà una visita guiada de comiat a l’exposició temporal “Rogenca, argila i foc” (19h30). La mostra es va prorrogar fins al 21 de maig veienta l’èxit que va tenir entre els visitants. El punt final serà aquesta visita on la pròpia artista, Antònia Roig, explicarà l’evolució del seu llenguatge plàstic a través de les diverses peces exposades, que mostren els més de quaranta anys d’ofici de l’artista.

Tot seguit, a les 20h, arribarà el torn de la conferència de Xavier Rocas. El conservador del Terracotta Museu, oferirà la xerrada Parlen els terres: Marques de fàbrica a les rajoles fines de paviment bisbalencs.

Finalment, a les 21h30 hi haurà la proposta de l’Associació de Ceramistes de la Bisbal, que en aquesta ocasió col·laborarà amb un espectacular muntatge que porta per títol Forn translúcid. Es tracta de l’encesa d’un forn que construiran amb ampolles de vidre i argila, per a coure ceràmica. El forn arribarà a una temperatura de 950-1000ºC. L’espai destinat a la construcció del forn serà el claustre d’entrada al propi Museu i, tot plegat vindrà acompanyat de la música en directe del grup de versions FRONTERACUSTICA. 

Val a dir que, com que es tractarà d’un forn translúcid, durant la cocció, professionals i públic podran visualitzar tots els processos i reaccions que es produeixin dins el forn. Així, es demostrarà les possibilitats tècniques i estètiques d’aquest tipus de cocció. Un cop finalitzada la cuita, es mostraran totes les peces obtingudes en el mateix lloc, així com les ampolles foses. 

La celebració de la Nit dels Museus, que enguany se celebra el dissabte 20 de maig, és una iniciativa del Consell d’Europa, durant la qual els museus obren les portes més enllà del seu horari habitual i passada la mitjanit amb una extensa programació d’activitats com les que s’estan preparant al Terracotta Museu. 

Programació:

Divendres 20 de maig

Portes obertes

De 19 a 24h

Entrada gratuïta

 

Visita guiada

Rogenca argila i foc

A càrrec d’Antònia Roig, artista ceramista

Hora: 19:30h

 

Conferència

Parlen els terres: marques de fàbrica a les rajoles fines de paviment bisbalencs

A càrrec de Xavier Rocas, conservador del Terracotta Museu

Hora: 20h

 

Forn translúcid

Cocció amb un forn construït amb ampolles de vidre i argila

Música en directe a càrrec de FRONTERACUSTICA

De 21.30 a 24h

A càrrec de l’Associació de Ceramistes de la Bisbal