9 agost de 2019 a les 16:50

La Nit d’Havaneres de la Festa Major de la Bisbal es trasllada a la Plaça Major

Les havaneres tornaran a ser presents a la programació de la Festa Major de la Bisbal d’Empordà d’enguany. Organitzades pels Amics de la Sardana de la Bisbal i Comarca, tindran lloc la darrera nit de la Festa Major: el diumenge 18 d’agost, a partir de les 23 h. Arrencaran just quan acabi el castell de focs artificials de fi de Festa Major -que culmina el Correfoc Xiqui- i, si bé primerament s’havien de dur a terme al Parc 8 de Març, finalment es faran a la plaça Major. L’organització promet una fantàstica nit d’havaneres a càrrec dels grups Peix Fregit i Port Bo: «Amb les actuacions i un bon cremat segur que tindrem una vetllada ben agradable de la qual esperem que tothom pugui gaudir, tot acompanyant aquelles tonades entranyables i saludant amb el mocador, al compàs de ‘La Bella Lola’».
 

Àmplia programació sardanista per la Festa Major de la Bisbal
Pel que fa la programació sardanista, ja fa dies que s’escalfen motors amb audicions de sardanes a la fresca als jardins de Torre Maria i ara toca la Festa Major. Així, el 15 d’agost i en el marc de la Festa Major, culminarà aquest cicle d’audicions amb la doble actuació –amb entrada gratuïta i accés limitat–de La Principal del Llobregat, sota la direcció del mestre Marcel Sabaté: serà un concert de cobla a les 18.30 h i una audició de sardanes a les 22.30 h. Després d’uns quants anys sense poder gaudir d’audició nocturna de sardanes per la Festa Major, l’any passat es va recuperar exitosament i enguany es consolida la proposta. 

El dia 16 d’agost hi haurà la programació habitual dels darrers anys, amb sardanes a partir de les 17.30 h, a la plaça Trinitat Sais, de la màde la Cobla de l’Escola Municipal de Música Conrad Saló i de la Bisbal Jove. El divendres 17 d’agost també seguirà en la línia i es faràuna audició de sardanes amb la Bisbal Jove, a partir de les 18.30 h al carrer Mesures, a les voltes d’en Galí. Serà el darrer dia de la Festa Major —i ja es va convertint en un clàssic— que La Principal de la Bisbal tornarà a oferir el concert Serenata.cat, a la plaça Major, a les escales de l’Església.

Foto: Josep Pareta