25 novembre de 2015 a les 15:29

La plataforma ciutadana Volem l’ambulància les 24 hores” convoca un debat per valorar aquest canvi de model”

Davant la problemàtica vinculada a l’anomenat “Nou Model Millorat de Transport Sanitari Urgent de Catalunya a l’àrea del Baix Empordà” s’ha constituït una plataforma ciutadana a fi de valorar i analitzar les conseqüències d’aquest canvi en el model d’assistència sanitària extra hospitalària.

La plataforma, anomenada “Volem l’ambulància les 24 hores” és fruit de la reacció ciutadana vers  aquest canvi que suposarà la descobertura del servei nocturn d’ambulància als municipis de l’Àrea Bàsica de Salut de la Bisbal d’Empordà.

En aquest sentit, s’ha convocat un debat públic pel proper dijous dia 26 de novembre a les 20,30 hores a la sala Teatre Mundial de La Bisbal d’Empordà, en el que participaran professionals del sector sanitari, metges d’urgències, personal d’infermeria i tècnics de transport sanitari.

Així mateix, també s’ha emplaçat als responsables del desplegament del nou model al territori, els tècnics del Sistema d’Emergències Mediques (SEM) i de la Conselleria de Salut, així com els alcaldes i regidors dels municipis que formen l’Àrea Bàsica de Salut de La Bisbal d’Empordà, el Conseller de Salut del Consell Comarcal del Baix Empordà i el responsable dels serveis de Salut de la Diputació de Girona.

Aquest acte forma part de tot un seguit d’accions ciutadanes, com ara la recollida de signatures, pancartes de rebuig, i altres accions de protesta popular.