2 març de 2017 a les 19:08

La poda d’arbres del Passeig Marimon Asprer i del carrer Agustí Font

||

El Passeig Marimon Asprer destaca  per la seva arbreda de 94 plàtans que s’arrengleren en dues línies laterals que ressegueixen el Daró des del pont de la carretera fins al pont de l’Embut. Aquest inici d’any 2017 l’Ajuntament de la Bisbal realitza la poda d’arbrat del passeig Marimon Asprer per controlar el dimensionat dels plàtans i potenciar l’efecte túnel d’ombra, deixant així que la brancada fina creixi cap a la part central del Passeig.

Les restes de branques i troncs s’introdueixen dins una màquina trituradora per tal de produir-ne triturat de poda. Cal tenir present que aquest triturat pot reutilitzar-se posteriorment en tasques de jardineria i per fer compostatge. L’Ajuntament de la Bisbal ofereix gratuïtament als ciutadans de poder anar a buscar triturat de poda a la deixalleria i poder ajudar a fer compost o per rebliment de parterres en substitució de l’escorça de pi.

Aquests arbres es poden periòdicament cada 4-6 anys per motius de seguretat (La darrera vegada que es van podar va ser el desembre de l’any 2011). I és que molts d’aquests exemplars són buits de dins i no poden suportar el pes de branques massa grans. D’altra banda, la poda dels plàtans també ajudarà a reduir el nombre d’estornells que s’hi ajoquen a la tardor, ja que disposaran de menys brancatge de suport que els anys anteriors.