6 març de 2009 a les 13:00

La Policia Local de la Bisbal controla 316 vehicles durant la campanya d’inspecció de documentació entre el 9 de febrer i l’1 de març

Pel que fa les denúncies dels agents de la Policia Local, s’han interposat un total de 53 denúncies, d’elles 41 per no haver passat la Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV) quan tocava. Per no tenir l’assegurança es van interposar 5 denúncies; per conduir tenint el carnet retirat per ordre judicial, 2; per no mostrar el permís de conducció, 2 més; per no tenir permís de conducció, 1; per circular amb el vehicle donat de baixa, 1; i per alcoholèmia positiva, també 1. Es van immobilitzar 4 vehicles.

Pel que fa el tipus de vehicles controlats, hi ha hagut turismes (251), 4×4 (24), ciclomotors (17), furgons (16), camions (2)

El regidor de Seguretat Ciutadana, Xavier Dilmé, ha destacat l’eficàcia de l’actuació policial “que ha estat molt ben rebuda per la ciutadania”. Segons Dilmé l’actuació continuada i concentrada ens permet tenir una radiografia bastant fidedigna de quina és la documentació de que disposen els vehicles i conductors que circulen per la Bisbal i he de dir que ens han de preocupar a tots plegats les massa elevades xifres d’incompliments”. Pel que fa que 41 vehicles tinguessin caducada la ITV, “aquesta xifra ens ha sorprès fins i tot a nosaltres i hem percebut que els conductors no són conscients dels problemes que pot generar, no només a ells sinó a tercers, per exemple, tenir un accident en aquestes condicions”. El regidor afegeix que “continuarem fent actuacions puntuals sobre documentació durant tot l’any però no descarto, atesa la situació, tornar a fer una campanya intensiva d’aquí uns mesos”.