7 juny de 2024 a les 16:34

La Policia Local de la Bisbal d’Empordà tanca la campanya de control de vehicles de mobilitat personal amb una dotzena de denúncies

La Policia Local de la Bisbal d’Empordà ha clos aquesta setmana la campanya de control de vehicles de mobilitat personal (VMP) que va arrencar el 20 de maig i que ha fet controls una cinquantena de vehicles, dels quals n’ha denunciat una dotzena per diverses infraccions com, per exemple, circular per voreres o zones de vianants. L’objectiu de l’actuació -que ha estat especialment incisiva al centre de la ciutat, així com a d’altres punts conflictius- ha estat garantir el bon ús i el compliment de les condicions de circulació d’aquest tipus de vehicles i dels cicles de més de dues rodes.

El regidor de Seguretat Ciutadana, Xavier Dilmé, considera «un problema important que la conducta més detectada sigui que els patinets circulin per espais reservats als vianants ja que posen en perill la integritat física de les persones més vulnerables, com nens i gent gran, i no ho podem permetre». En aquest sentit, i encara que la campanya s’hagi acabat, «mantindrem un dispositiu diari prioritzant les zones més sensibles i serem el màxim de contundents en les sancions perquè tothom està prou informat i qui infringeix ho fa conscientment».

Entre altres obligacions, les persones usuàries d’aquest tipus de vehicles han de tenir present que els VMP són catalogats com a vehicles i, per tant, no poden circular per les voreres o les zones de vianants. L’edat mínima per conduir un VMP o un cicle de més de dues rodes és de 16 anys (en cas de transportar persones amb un dispositiu homologat, cal tenir la majoria d’edat). A més, la contractació d’una assegurança de responsabilitat civil enfront de tercers és obligatòria en cas que es desenvolupi una activitat comercial, alhora que per a ús personal, es recomana l’assegurança.