29 setembre de 2023 a les 18:36

La Policia Local de la Bisbal evita la ocupació d’un habitatge i deté un multireincident que havia robat a diversos establiments

La Policia Local de la Bisbal enxampa a dues persones que intentaven forçar la porta d’un pis per ocupar-lo

Aquesta matinada d’avui, divendres, la Policia Local de la Bisbal d’Empordà ha identificat dues persones que estaven intentant forçar la porta d’un pis per tal d’ocupar-lo. Un veí ha informat al cos policial bisbalenc que estava sentint fresses, com si algú estigués forçant la porta d’un immoble. El veí va aconseguir obtenir diverses imatges dels fets: hi havia dos individus amb el rostre tapat, amb ulleres de sol i gorra, a fi de no ser identificats.

Quan els agents van arribar al lloc dels fets els van enxampar fugint i, durant l’escorcoll de les persones i el seu vehicle van localitzar un trepant i unes tenalles de grans dimensions, les quals van ser utilitzades per intentar forçar la porta de seguretat. Ambdós individus, de 26 i 19 anys i de nacionalitat marroquina, van ser corresponentment identificats, i ja havien implicats en diversos actes similars a la Bisbal d’Empordà.

Segons el regidor de Seguretat Ciutadana, Xavier Dilmé, «a les màfies de les ocupacions i als que ocupen per delinquir els hi ha de quedar clar que ara, amb el nou govern, a la Bisbal hi ha tolerància zero en aquest tema i la policia actuarà amb tota la contundència i totes les eines que ens permeti la legalitat vigent». Dilmé ha afegit que en aquest cas «ha estat vital la col·laboració ciutadana i encoratjo a la ciutadania a estar amatent davant aquestes situacions i col·laborar amb la policia per poder actuar amb la màxima rapidesa i evitar així que es consumi l’ocupació».

Detingut a la Bisbal per diversos delictes d’estafa a establiments públics, furt i atemptat a agents de la Policia Local

Ahir, dijous 28 de setembre, la Policia Local de la Bisbal d’Empordà va detenir un individu per diversos delictes d’estafa a establiments públics, furt i atemptat a agents de l’autoritat. Tot va començar ahir al matí quan el cos policial va rebre diversos avisos que una persona estava causant problemes a diversos establiments de la ciutat i havia marxat sense pagar les consumicions a diversos bars. També havia robat la bossa d’una dona en una fleca de la ciutat i, posteriorment, havia intentat fer compres amb la targeta sostreta. Diversos testimonis també van explicar que l’individu havia ofert diverses joies.

Després dels avisos diversos, una patrulla d’agents va poder localitzar l’individu i el van detenir. Al moment de la detenció l’individu, de 32 anys i nacionalitat romanesa, va oferir resistència als agents. Es va comprovar que el detingut acumulava un total de 43 detencions per diversos fets delictius.