9 febrer de 2009 a les 17:19

La Policia Local de la Bisbal establirà controls de documentació als vehicles que circulen per la ciutat fins el dia 1 de març

Segons explica el regidor de Seguretat Ciutadana de l’Ajuntament de la Bisbal, Xavier Dilmé, “aquesta nova campanya és una aposta per la seguretat de les persones: volem que tothom que circula per la ciutat tingui la documentació en regla, siguin persones del municipi o que estan de pas”. Dilmé considera que “vehicles que no han passat la ITV, que no tenen permís de circulació o assegurança obligatòria i conductors sense carnet són un perill i afecten la seguretat personal de tercers i actuarem de forma contundent”. El regidor recorda que una de les dades obtingudes en la campanya de control de motocicletes i ciclomotors portada a terme els mesos de setembre i octubre de  l’any passat en el municipi “les xifres de motoristes sense carnet o sense assegurança eren altes i diferents actuacions portades a terme les darreres setmanes ens indiquen que en altres tipus de vehicles aquestes xifres també poden ser elevades”.
 
Els agents de la Policia Local establiran un control i verificaran si la documentació que exhibeixen els conductors (tant de turismes com d’altres vehicles) és la reglamentaria per al tipus de vehicles que condueixen. En concret, es comprovarà el permís de circulació, el permís de conducció, les targetes d’inspecció tècnica i la cobertura de l’assegurança obligatòria. En cas d’irregularitats, els agents procediran a efectuar les corresponents denúncies per incompliment del Reglament General de Vehicles i/o el Reglament General de Conductors. Es procedirà a la immobilització del vehicle en qüestió i a la instrucció de diligencies penals, quan s’escaigui.