8 abril de 2020 a les 10:51

La Policia Local de la Bisbal intensifica els controls per evitar que s’incompleixi el confinament

La Policia Local de la Bisbal d’Empordà ha muntat un dispositiu per garantir que es compleix el confinament. Els controls es mantindran durant tota la Setmana Santa i l’operatiu s’ha desplegat a diversos punts de la població. Durant les identificacions els agents comproven els certificats de desplaçament i ho contrasten amb les dades del padró municipal.

A data d’avui, en el marc de l’operatiu, s’han efectuat un total de 49 controls de pas i s’han identificat 397 persones. Així, s’han aixecat un total de 99 actes per incompliment de les disposicions del Reial Decret 463/2020, pel qual es declara l’estat d’alarma pel risc de propagació del coronavirus. En aquest sentit, també s’han efectuat dues detencions per desobediència en actuacions relacionades amb aquests incompliments. Segons informa el cos policial bisbalenc, durant aquests controls, s’ha identificat un nombre important de persones de fora de la població, que procedeix de pobles propers a la Bisbal, que no disposen de suficients serveis per abastir-se.

Per tal de detectar possibles establiments de persones a segones residencies, s’han fet diverses indagacions presencials als nuclis de Sant Pol i Castell d’Empordà, que és on concentren la majoria de les segones residencies de la Bisbal d’Empordà. En aquest sentit, la Policia Local fa una crida a la col·laboració ciutadana i a respectar les retriccions vigents a causa de l’estat d’alarma pel risc de propagació del Covid-19.