24 agost de 2023 a les 7:00

La Policia Local de la Bisbal va cobrir el Correfoc i la Promenade du Dragon amb un dron per tal de controlar incidències

Per primera vegada, gràcies a la col·laboració de la Unitat de Drons de la Policia Local de Palafrugell, la Policia Local de la Bisbal d’Empordà va poder cobrir dos dels principals actes de la Festa Major amb un dron. L’aeronau no tripulada va sobrevolar la Promenade du Dragon i el Correfoc, dos dels actes amb més afluència de la Festa Major de la Bisbal.

El dron, operat per un agent de cada cos policial, tenia base a la terrassa superior del Castell Palau de la Bisba. L’objectiu de l’operació, exemple de col·laboració dels cossos de Policia Local de la Bisbal i Palafrugell, va ser tenir una àmplia visió de possibles incidències a fi d’oferir seguretat a ambdós actes massius.

El regidor de Seguretat Ciutadana de l’Ajuntament de la Bisbal, Xavier Dilmé, ha qualificat de «molt interessant» aquesta aplicació pràctica del dron policial en grans concentracions de persones. «Podem tenir informació al moment, saber si hi ha algun problema i, sobretot, prevenir possibles incidències. També ens ha d’ajudar a tenir una visió global d’aquests grans esdeveniments i veure si hi ha quelcom a millorar». El regidor també ha agraït a la Policia Local de Palafrugell la seva col·laboració.