12 octubre de 2018 a les 12:34

‘La presència de la dona dins el món de la cobla’ obté el 1r Premi de Treballs de Recerca de Batxillerat de la Bisbal

||

Ahir, dijous 11 d’octubre, es va celebrar la primera entrega del Premi de Treballs de Recerca de Batxillerat al Teatre Mundial de la Bisbal d’Empordà, dotat de 450 euros. L’acte també va comptar amb la intervenció de Josep Mejías, director de l’Institut de la Bisbal; Enric Marquès, regidor d’Ensenyament; i l’alcalde de la Bisbal, Lluís Sais.

El jurat, integrat Anna Llenas (professora de l’Institut), Xavier Rocas (tècnic del Terracotta Museu) i Dani Sabater (tècnic de l’Àrea de Promoció Econòmica) va premiar el treball de recerca La presència de la dona dins el món de la cobla, de l’alumna Marta Cortés. Optaven al Premi un total de set treballs de recerca.

El jurat va voler destacar que, tot i que la temàtica no és exclusiva de la Bisbal d’Empordà, el treball fa referència a la història de la cobla a la ciutat i a l’Escola Municipal de Música Conrada Saló. «El treball de recerca és de molt rigor, expressa de forma ordenada i coherent el procés d’investigació, formulació i desenvolupament del tema investigat», va explicar  la professora Anna Llenas que també va afegir que els resultats que aporta són de màxima actualitat.

En aquest sentit, la mateixa autora, Marta Cortés, que sempre ha estat vinculada al món sardanístic, va explicar que va ser a partir d’un comentari masclista quan va decidir optar per aquest tema. «La conclusió a la que he arribat és que es va avançant però encara queda un llarg camí per recórrer», va argumentar després de fer algunes pinzellades dels seus resultats. Cortés també va assenyalar que va haver de córrer com qualsevol altre alumne per acabar el seu treball a temps: «Ara no penseu que vaig estar mesos i mesos tancada», va explicar davant de l’alumnat present que haurà de fer el seu treball enguany.