26 juny de 2018 a les 12:16

La primera promoció d’alumnes del cicle de grau mitjà de Terrisseria de la Bisbal

La primera promoció d’alumnes del cicle formatiu de grau mitjà de terrisseria ja s’ha graduat a la Bisbal d’Empordà. Han estat dos anys fent aquest cicle que té una part teòrica que es desenvolupa a l’institut i on aprenen història de l’art, noves tecnologies o formació laboral entre d’altres assignatures. A més, la part pràctica es desenvolupa al taller del Terracotta Museu i les pràctiques laborals als tallers de ceramistes de la Bisbal. Són 5 els alumnes que s’han graduat i 9 els que han acabat el primer curs i que, per tant, el setembre vinent continuaran amb el següent curs.

Cal tenir present que les inscripcions estan obertes fins el setembre: de moment ja hi ha cobertes 5 places per la nova promoció. Entre els alumnes que han cursat el cicle hi ha des de joves de 18 anys que s’inicien en el món de les arts plàstiques fins a persones que amb 30 anys decideixen canviar el seu recorregut professional.

Durant el curs han après els conceptes bàsics de la ceràmica i la seva manipulació. El procés i l’esmaltatge i han hagut de demostrar el que han après amb un projecte final de cicle que presentaran a la tardor.Es preveu que la tardor vinent exposin a la sala la peixera del Museu Terracotta els projectes presentats pels 5 alumnes que han finalitzat el cicle formatiu.

Aquests estudis són possibles gràcies a la col·laboració entre el Departament d’Ensenyament, l’Ajuntament de la Bisbal i l’Associació de ceramistes. De fet, l’objectiu és mantenir aquest cicle de grau mitjà, el primer de Catalunya i aconseguir el superior. Es presenta com un curs pilot i així es justifiquen les poques places que s’omplen del cicle. Segons van informar els coordinadors el grup classe seria ideal que fos de 10-12 alumnes per curs.