22 maig de 2019 a les 20:37

La recreació titellaire de la llegenda ‘El Drac de les Gavarres’ que farà la gent gran del Geriàtric Zoilo Feliu

Dimarts vinent la companyia titellaire Les Romanceres representarà la llegenda El Drac de les Gavarres. La companyia va ser fundada a la Residència Geriàtrica Municipal Zoilo Feliu amb persones grans residents al centre. L’obra comptarà amb la col·laboració de l’Escola Municipal de Música Conrad Saló, que hi col·labora fent l’acompanyament musical. Serà a a partir de les 11 h del matí i s’ha convidat tot l’alumnat de 3r de primària de les escoles bisbalenques.

Les llegendes formen part de l’imaginari de la gent gran. I la que es representarà al Teatre Mundial, concretament, forma part d’un entorn proper molt conegut per bona part de les persones residents al centre bisbalenc. La idea de crear una obra de teatre amb titelles va sorgir arran d’un taller de lectura on es llegien llegendes de les gavarres: l’engrescada va culminar amb la creació de la formació Les Romanceres.

Cal tenir present que titelles, decorats i vestuari de l’espectacle van ser elaborats per les persones. La creació es va anar desenvolupant a través d’un taller de psicoestimulació organitzat per Mar Lavado, educadora social del centre que ha codirigit el projecta conjuntament amb la treballadora social Mireia Punsí.

La iniciativa vol servir per potenciar l’autonomia personal i social de la persona gran. A més a més el projecte també generarà un intercanvi intergeneracional molt enriquidor pels infants, per la gent gran, entitats implicades i l’equip professional de la residència bisbalenca. «El resultat és molt més que una simple representació de titelles: és el fruit de treballar les capacitats i habilitats de les persones grans en situació de dependència, de treballar la reminiscència, així com realitzar activitats significatives i amb sentit», han explicat des del centre geriàtric bisbalenc.