21 setembre de 2023 a les 7:49

La Residència Geriàtrica Municipal Zoilo Feliu fa un decàleg amb motiu del Dia Mundial de l’Alzheimer per tal de millorar la comunicació amb qui pateix la malaltia

Avui, 21 de setembre, se celebra el Dia Mundial de l’Alzheimer, data instituïda per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i l’Alzheimer’s Disease International (ADI). Coincidint amb la data commemorativa, l’equip de la Residència Geriàtrica Municipal Zoilo Feliu de la Bisbal d’Empordà ha fet un decàleg que vol servir per millorar la comunicació amb les persones malaltes d’aquesta malaltia i l’han fet arribar a les famílies vinculades al centre. El document (diponible a través d’aquest enllaç) s’ha redactat amb informació extreta del llibre Quan deixi de ser jo de Carme Elias, un testimoni lúcid i vital sobre l’Alzheimer viscut per la popular actrius catalana.

La malaltia d’Alzheimer produeix una disminució de les funcions intel·lectuals, dificulta l’aprenentatge de nous conceptes, interfereix en la capacitat de la persona per realitzar la seva vida diària i produeix canvis en la seva personalitat i conducta. Cal dir que no tots els deterioraments de les capacitats mentals relacionats amb l’edat evolucionaran cap a la malaltia d’Alzheimer.