22 gener de 2016 a les 11:21

La residència geriàtrica Zoilo Feliu celebra el Dia Mundial de les Abraçades

|||

En motiu del Dia Mundial de les Abraçades, la residència geriàtrica municipal, Zoilo Feliu, va celebrar-lo juntament amb les famílies i el personal del centre en una jornada on l’emoció i la proximitat va estar a l’ordre del dia. A més, la trobada va comptar amb la projecció d’un curt audiovual, El poder de les abraçades”.

La residència ha estat escalfant motors per aquest dia des de fa un mes, portant a terme una campanya per estimular aquesta “eina d’emoció massiva” que son les abraçades. Així, l’últim dijous de cada mes s’han regalat abraçades, abraçades de qualitat (al geriàtric han desenvolupat, fins i tot, una normativa per a fer una bona abraçada).

I és que les abraçades incideixen físicament i químicament en el benestar de la persona, per això és important que n’hi hagi a dojo i que estiguin a l’abast de tothom, però sobretot de la gent gran.

Està estudiat que el contacte humà millora tant el desenvolupament físic com el psicològic. Les abraçades serien capaces de potenciar l’acció del sistema immunològic, disminuir el risc cardiovascular i els nivells de cortisol en les dones. 20 segons d’una bona abraçada incrementa els nivells d’oxitocina, l’hormona de la felicitat.

El dia internacional de l’abraçada va ser creat el gener de 1986 per Kevin Zaborney, als Estats Units i s’ha fet viral a tot el món.