25 gener de 2017 a les 10:36

La Residència Zoilo Feliu participa a la Jornada Professional sobre l’Atenció Centrada en les Persones

|||

El proper dijous 26 de gener la Residència Geriàtrica Municipal Zoilo Feliu participarà a la Jornada Professional Deixem de parlar de l’ACP? De la teoria a la pràctica que se celebrarà a la Casa del Mar de Barcelona. La Fundació Alzheimer Catalunya i FEATE exposaran el treball realitzat durant dos anys de durada del projecte d’acompanyament en el desenvolupament i canvi des del paradigme de l’Atenció Centrada en la Persona (ACP) a 9 centres residencials de Catalunya i membres de FEATE. Un d’aquests 9 centres residencials és la Residència Geriàtrica Municipal Zoilo Feliu, que des de l’octubre del 2014 i juntament amb FEATE i la Fundació Alzheimer Catalunya, treballen per a realitzar aquest projecte pioner al Baix Empordà centrat en implementar el model d’ACP al centre bisbalenc.

Així, la Residència Geriàtrica Municipal Zoilo Feliu és l’únic centre de les comarques gironines que participa al projecte i implementa el model ACP des de l’octubre del 2014.  L’equip motor, format per 8 professionals liderats per Mònica Fontanet, va començar a gestionar aquest procés i a formar els treballadors del centre. Implementar el model ACP requereix esforç i implicació de tota la organització, ja que que treballar amb l’ACP significa emmotllar-se a la voluntat i gustos de la persona atesa.

A la jornada del dijous es presentarà una taula pràctica anomenada La taula de l’aprenentatge, per tal de posar en comú i compartir com s’ha passat de la teoria a la pràctica pel que fa al desplegament del paradigma ACP en els centres participants. La jornada acabarà amb la presentació del document de posicionament basat en aquesta experiència, explicant allò que FEATE i Alzheimer Catalunya entenen per l’atenció a les persones grans i amb demència. 

L’ACP no és un projecte nou, sinó que és producte del reconeixement del model biopsicosoial en la relació clínica entre el professional sanitari i el pacient. El model defensa professionalitzar per cuidar a la persona amb respecte i dignitat, guanyar en qualitat de vida de les persones en situació de dependència.