14 març de 2018 a les 11:44

La Revolta de la Carxofa de la Bisbal en imatges

||||||||||||||

El dissabte 3 de març va començar en el Teatre el Mundial de la Bisbal la Revolta de la Carxofa. Un centenar de persones assistien a l’acte organitzat pel Grup de Dones de la Bisbal en motiu del 8 de març, Dia Internacional de la Dona Treballadora. El Grup de Dones de la Bisbal va escollir l’ecofeminisme com a eix temàtic del 8 de març d’enguany. L’amfiteatre del Mundial s’omplia amb un acte que va començar amb la projecció de petits vídeos que presentaven el moviment ecofeminista. El públic va poder reflexionar sobre l’origen dels aliments i els punts en comú que tenen la lluita contra el patriarcat i la preservació del medi ambient.

Seguidament hi va haver una taula rodona en què productores de l’entorn van explicar la seva experiència i el públic va participar-hi aportant les seves observacions o fent preguntes. La primera en intervenir va ser Francisqueta Verdaguer, pagesa de Cassà de Pelràs. La seva vivència va permetre al púbic tenir una visió de com ha evolucionat la producció i consum d’aliments en pocs anys.

Judit Nadal, de Pasturabosc, va parlar sobre el seu ramat d’ovelles i com contribueix en la neteja de boscos per prevenir el risc d’incendis i va evidenciar les dificultats burocràtiques que pateix el sector ecològic. Finalment, Antigona Garcia de Pastant Diversitat i Mamen Garde de Canela Dolça van presentar els seus productes elaborats de forma artesanal i amb matèries primeres de proximitat. Per tancar l’acte es va voler fer un homenatge a Berta Caceres, activista mediambiental hondurenya assassinada el 2 de març del 2016.

Les activitats programades en el marc de la Revolta de la Carxofa van continuar el mateix dijous 8 de març amb un sopar i actuació musical al Pavelló Firal de la Bisbal. L’actriu Maria Hernandez Giralt va fer la presentació de la revolta amb una interpretació i recordant les paraules de Berta Cáceres, quan va rebre el Premi Goldman.

Per aquesta campanya, des del Grup de Dones es van confeccionar unes bosses de roba, cosides i estampades a mà, que tenien per objectiu promocionar la compra a granel i minimitzar l’ús d’envasats. Van assistir-hi més de 200 dones, que van compartir plats cuinats amb escarxofes i van provar propostes alimentàries de les productores locals: creps veganes, empanades de tofu, sucs verds , pa amb formatge de cabra i codony, pastissos i molt més. Ja se’n poden visualitzar totes les imatges.