1 març de 2013 a les 14:41

La ruta dels càtars protagonitza la segona xerrada del cicle Vol(t)em per…

||||

La Catalunya del Nord ha estat la protagonista, aquest dijous 28 de febrer a la Cafeteria L’Escut de la Bisbal, de la segona xerrada del cicle Vol(t)em que, en aquesta ocasió, ha dut per títol Bugarag, un poble al cor de les Corberes, un pas del sender càtar. L’estudiant d’elemental 2  i participant al Voluntariat per la Llengua Muriel Lejeune s’ha encarregat d’acostar aquesta zona del Llenguadoc-Rosselló a una trentena llarga d’assistents.

Partint de Bugarag —el petit poble que, segons algunes persones, s’havia de salvar de la fi del món profetitzada pels maies— Lejeune ha dibuixat una ruta per diferents castells càtars, una confessió cristiana que va existir entre els segles X i XIV a diferents indrets d’Europa. Estil de vida asceta, dieta vegetariana i igualtat entre homes i dones són només alguns dels aspectes que definien els càtars.

El cicle de xerrades Vol(t)em té com a objectiu acostar les regions d’origen d’estudiants de català als bisbalencs que els interessi. La propera cita és el dimecres dia 10 d’abril. Serà un bon moment per fer un petit viatge al Marroc.