13 octubre de 2011 a les 13:38

La Sala de Tast del Tastaolletes acull un seguit de tastets, xerrades i passis audiovisuals

La Sala de Tast del Tastaolletes acollirà aquest diumenge, dia 16 d’octubre, un seguit de tastets, xerrades i passis audiovisuals fins a completar una desena d’activitats programades. Vi, oli, ratafia, whisky escocès, begudes d’herbes, cervesa artesana i formatge seran els protagonistes de la Sala de Tast. 

El tast de vins anirà a càrrec de Celler Aibar 1895 DO Montsant a càrrec de Jaume Piñol, propietari del celler, a tres quarts de dotze del migdia. El mateix celler oferirà també un tast d’oli. Posteriorment hi ha previst un tast de ratafies casolanes, entre les presentades a concurs, a partir de la una de la tarda. I, a les dues, hi ha previst el concurs de ratafies casolanes i la presentació de la ratafia artesanal guanyadora i el lliurament de premis. També es podrà fer un tast de whisky escocès Glen Frant mentre es gaudeix del folk empordanès de la Puça Diatònica, a les tres de la tarda.

Un taller i una xerrada sobre l’elaboració de ratafia a càrrec de l’herbolària Dolors Freixas (Ullà) obrirà, a un quart de cinc, les activitats de la tarda. A dos quarts de sis es farà una xerrada sobre la recuperació d’ingredients silvestres del nostre paisatge en plats actuals, a càrrec de la cuinera Iolanda Bustos del Restaurant La Calèndula, especialitzada en cuina botànica.

Una xerrada sobre Beuflor, marca de beguda elaborada amb herbes i flors a càrrec de Iolanda Bustos, la seva creadora, es farà a partir d’un quart de set de la tarda i tot seguit, tast de la cervesa artesana Gala de Flors.

El Restaurant Divinum presentarà una xerrada i un tast de formatges a partir de les set del vespre.

La primera activitat prevista de la Sala de tasts és una visualització de diapositives gastronòmiques del fotògraf Jordi Geli (la Bisbal d’Empordà), tot just s’hagi obert el Tastaolletes, organitzada per l’Espai del Vi i Jordi Geli www.jgfotografia.cat. Posteriorment, a les 11.20 h, hi ha prevista una visualització de diapositives de vinyes de l’Empordà cedides pel Consell Regulador DO Empordà, organitzada per l’Espai del Vi i DO Empordà.

Durant tot el matí, però a l’exterior del pavelló firal també es podrà fer una degustació de llet pasteuritzada del Mas Eusebi de la Bisbal, entre les onze del matí i les dues de la tarda.A l’interior hi ha prevista una trobada de plaques de cava per a col·leccionistes i aficionats. Es podrà comprar cava commemoratiu del Tastaolletes 2011 amb dues plaques de col·lecció. També hi ha previst un taller gastronòmic infantil, amb sessions a les 11, 12 i 13 h per a grups de 20 nens/nenes de 4 a 12 anys. Finalment, a partir de dos quarts de nou del vespre, es farà una cantada d’havaneres amb el grup Peix Fregit, amb degustació de cremat ofert per l’Associació d’Empresaris Artesans Ceramistes de la Bisbal.