17 octubre de 2011 a les 14:54

La tercera edició del Tastaolletes serveix per consolidar la mostra de gastronomia i ceràmica de la Bisbal d’Empordà

La tercera edició del Tastaolletes, celebrada aquest diumenge, deixa un balanç de més de 3.300 tastets gastronòmics i de més de 1.600 de vi i cava. Es van vendre gairebé 1.200 plats de ceràmica en els que es van servir els tastes, una quantitat lleugerament inferior a la de l’edició anterior, segons que ha informat l’Àrea de Promoció Econòmica.

Més de 2.000 persones van passar pel pavelló firal i per la zona de l’Aigüeta i a la zona preparada per poder menjar les degustacions gastronòmiques hi va haver puntes d’ocupació de 500 persones, que van omplir totes les places assegudes disponibles. La major afluència de gent es va registrar a la tarda-vespre. Al matí, la majoria de visitants van ser persones vingudes de fora de la Bisbal mentre que a la tarda vespre predominava la gent de la ciutat, segons que ha explicat l’organització de la fira.

La nova disposició de la Sala de tasts va tenir bona acollida així com les diferents activitats programades. Al migdia es va llegir el veredicte del II Concurs de Ratafia: Empar Vinyolas, de la Bisbal d’Empordà, va ser-ne la guanyadora. La segona classificada va ser Dolors Freixas, d’Ulla i el tercer premi el va obtenir el restaurant El racó de l’Era de Palau Sator. Els premis els van ser lliurats al vespre, just abans del concert d’havaneres de Peix Fregit, per un membre de la Penya de la Ratafia de la Bisbal, Xavier Font.

En aquesta segona edició del concurs es van presentar setze ratafies casolanes, cinc més que en l’edició anterior i els organitzadors van mostrar la seva satisfacció tant per l’augment de participació com per la qualitat de les ratafies presentades.Ahir també es van lliurar els premis del concurs de torn, que s’havia fet a la zona comercial de l’aigüeta. El premi infantil es va donar a Arnau Castellà, veí de Terrassa, d’onze anys, que va aixecar una columna de fang de 29,5 centímetres. I el premi de concurs de torn per adults se’l va endur Dani Stefan, de Corçà, que va aixecar una columna de fang de 45,2 centímetres. La 1a Tinent d’alcalde, Carme Vall, els va lliurar els premis cedits per l’Associació de Comerciants de l’Aigüeta ahir el vespre, al pavelló firal. Després de l’actuació del grup Peix Fregit, es va fer un cremat per a unes 300 persones, ofert per l’Associació d’Empresaris Artesans Ceramistes.