14 setembre de 2011 a les 14:18

La Unitat d’Escolarització Compartida inicia l’activitat amb projectes per col·laborar amb diferents àrees municipals

Una de les feines fetes per la UEC en edicions anteriors va ser restaurar les carrosses reials. Foto: Beti Esteva/UEC

La Unitat d’Escolarització Compartida de la Bisbal d’Empordà ha iniciat les activitats d’aquest curs amb la perspectiva de col·laborar amb diferents àrees de l’Ajuntament de la Bisbal per facilitar les pràctiques dels alumnes. Així, els nou alumnes duran a terme pràctiques d’oficis a diferents espais municipals, com per exemple amb els jardiners, amb els lampistes, els paletes, el Terracotta Museu i a l’escola l’Empordanet. També faran de voluntaris a la residència geriàtrica Zoilo Feliu. L’objectiu és que puguin entrar en contacte i aprendre diferents oficis duent a terme pràctiques a diferents espais municipals, col·laborant en diferents tasques.

Els nou alumnes tenen entre 14 i 16 anys i són de l’Institut de la Bisbal. Una part de les hores les fan a l’Institut, seguint les assignatures bàsiques. La resta d’hores les fan a les Escoles Velles i en els llocs on fan les pràctiques, en diferents dependències.   

La UEC funciona gràcies a un conveni entre el Departament d’Educació  i l’Ajuntament de la Bisbal i acull alumnes que no poden seguir el ritme ordinari del curs. La UEC els permet aconseguir el graduat escolar però adaptant-se a les seves necessitats. La UEC, a més, pel fet que treballa de forma personalitzada amb cada alumne, els ajuda en al desenvolupament personal d’una forma més adequada a les seves característiques.