7 abril de 2015 a les 12:52

La X edició de Fira Antic Empordà tanca amb 4.000 visitants

||||

La desena edició de Fira Antic Empordà, que s’ha celebrat a la Bisbal entre el 2 i 6 d’abril, va tancar les portes amb un balanç de 4.000 visitants. Per part de l’organització (l’Ajuntament de la Bisbal i l’Associació d’Antiquaris i Brocanters de la Bisbal) es valora molt positivament haver aconseguit organitzar la fira amb més de 30 expositors i que els resultats són prou favorables, tot i que les expectatives inicials eren de prudència atès el difícil moment econòmic en què ens trobem.

Pel regidor de Promoció de la Ciutat de l’Ajuntament, Xavier Dilmé, “la fira ha complert una vegada més amb els objectius previstos, ha estat positiva pel volum de gent, per la promoció de la Bisbal i també per als expositors” . Dilmé considera que la incorporació definitiva dels nous estils i tendències de la decoració i també la seva projecció més enllà de l’Empordà ha estat un encert que ha permès el manteniment d’aquesta fira com a referent dins el país, malgrat els mals moments econòmics que hem viscut i vivim”.

Francesc Feliu, en representació de l’Associació d’Antiquaris i Brocanters de la Bisbal, declara que “tot i la previsible dificultat per realitzar vendes degut a la situació econòmica, cal destacar, per aquesta edició, l’augment dels contactes professionals realitzats”. En aquest sentit, “la fira té bona salut ja que la majoria dels expositors (pròxim al 85%) voldran repetir la seva participació en la propera edició”, segons Feliu.

En general, els antiquaris participants es donen per satisfets segons es desprèn de l’anàlisi de les enquestes recollides en acabar la fira (amb una nota mitjana de 7,58).  Els expositors han valorat notablement la composició de la fira, amb presència de mobiliari antic i de disseny, i també els contactes professionals realitzats durant la fira.

 Les activitats organitzades durant la fira han permès donar un valor cultural a la pròpia fira amb la programació de xerrades i presentacions, gràcies a la Fundació Mascort i l’Associació de l’Estudi del Moble.

X EDICIÓ, ANY 2015

De manera estratègica, la Fira d’enguany ha presentat una oferta de peces d’interès i qualitat; una selecta i variada mostra (mobiliari, pintures, escultures i arts decoratives) procedent dels millors antiquaris de l’Empordà i d’altres punts de la geografia catalana i internacional. Antic Empordà ha comptat amb la presència de professionals de la restauració i conservació d’art i de béns mobles així com dissenyadors, en consonància amb l’important creixement del disseny i l’interiorisme dins del sector.

Per aquesta edició han participat 40 expositors, dels quals 31 expositors són dels sectors de les antiguitats i del disseny i interiorisme, que han fet un total de 800m2 d’exposició.

L’organització i tots els serveis associats a la fira són els aspectes més ben valorats pels assistents, així com també l’edició del catàleg de la fira, que ha tingut molt bona acollida també pels visitants.