20 juliol de 2020 a les 13:51

‘La Xalana’ de Ràdio Capital s’emetrà des de Ràdio Bisbal, a l’espera de reprendre la programació municipal

Ja han finalitzat els treballs a les noves instal·lacions de Ràdio Bisbal a la planta superior de renovat edifici de l’Ajuntament Vell i, passat l’estiu, es reprendrà l’activitat radiofònica municipal amb nova graella de programació. Si bé les emissions continuen en fase de proves, durant el que queda de juliol i l’agost s’emetrà el programa estiuenc La Xalana, presentat per Marc Clapés de la mà de Ràdio Capital de l’Empordà. L’emissora empordanesa ha coordinat la renovació de les instal·lacions de Ràdio Bisbal i, amb l’emissió del programa radiofònic fins que acabi l’agost, se seguiran ultimant detalls per tal que tot estigui a punt de cares al setembre. La ciutadania interessada en fer algun programa i participar d’una manera o altra a l’emissora pot posar-se en contacte amb l’Àrea de Comunicació de l’Ajuntament de la Bisbal a través del correu electrònic comunicacio@labisbal.cat.

Per tal d’efectuar les noves instal·lacions, el consistori bisbalenc ha invertit prop de 20.000 euros en el projecte. Així, aquests darrers mesos s’ha instal·lat una antena a l’edifici i s’ha adquirit una nova taula de so, altaveus, micròfons, auriculars i tots els complements necessaris per tal de renovar Ràdio Bisbal a la seva nova seu.

Que l’emissora s’estigui establint a la planta superior de l’Ajuntament Vell és fruit d’un debat participatiu per definir els usos de l’equipament que va tenir lloc el juny del 2017. Voluntaris i voluntàries de Ràdio Bisbal van fer pinya i es van mobilitzar per tal que les noves instal·lacions de l’emissora local tinguessin cabuda al nou emplaçament. Va ser al febrer del 2019 quan van arrencar les obres de reforma per tal de donar noves utilitats a l’edifici municipal.

El programa ‘La Xalana’ des de Ràdio Bisbal
Les tardes d’aquest estiu Marc Clapés agafa La Xalana i s’embarca per oferir-te la millor música del moment, les entrevistes d’actualitat, actuacions musicals, reportatges, directes d’Instagram, concursos i moltes propostes més. El programa s’emetrà en directe des dels nous estudis de Ràdio Bisbal, de dilluns a divendres, de les 18 a les 21 h, en una emissió conjunta de les dues ràdios.

Marc Clapés ha estat vinculat a Ràdio Capital des del 2015 i ha presentat diferents programes de l’emissora. Actualment és el coordinador musical de la ràdio i el presentador de programes com la Primera Llista, Matí Capital o la fórmula matinal.