30 maig de 2017 a les 10:46

La xarxa de fibra òptica de la Generalitat de Catalunya arriba a la Bisbal

El secretari de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital, Jordi Puigneró, va presentar oficialment ahir l’arribada de la Xarxa de Fibra Òptica de Catalunya (Xfocat) a la Bisbal d’Empordà. A l’acte d’ahir, ubicat al consistori, també hi van assistir l’alcalde Lluís Sais, el regidor de comunicació Josep Maria Castells i el director general de Xarxa Oberta de Catalunya (XOC). El tram que s’ha fet ara va de Palafrugell a la Bisbal, té cap a tretze quilòmetres i ha representat un cost de 350.000 euros. Ara mateix ja s’hi ha connectat una empresa de la zona i el viver d’empreses de Forallac.

Puigneró va remarcar que Xfocat és una peça bàsica de la política de la Generalitat per ta d’assolir una societat digital avançada en consonància amb les directrius de l’Agenda Digital Europea 2020 i el Nou Model TIC català. L’objectiu és connectar precisament abans d’aquesta data totes les capitals de comarca, però amb la voluntat d’anar més enllà i evitar “un país a dos velocitats” pel que fa al seu desplegament.

Xarxa Oberta de Cataluinya (XOC) va néixer per proporcionar connectivitat de gran amplada de banda a seus de la Generalitat de Catalunya, però el govern va voler fer un pas més fent que l’excedent de capacitat de la xarxa es posés a disposició del mercat majorista d’operadors per poder accelerar el procés i poder arribar a zones menys afavorides.

La previsió, segons Puigneró, és que al llarg del 2017 arribi a Figueres, i Santa Coloma de Farners. Per després restaran Banyoles i Puigcerdà.