22 juny de 2012 a les 14:26

La XVII Fira de Circ al Carrer presenta la seva programació. Companyies d’arreu del món ompliran de circ els carrers de la Bisbal del 13 al 15 de juliol.

Fira de Circ al Carrer de la Bisbal presenta prop de 90 espectacles en una edició marcada per l’humor i les col·laboracions amb col·lectius i festivals del sector.

Un total de 31 companyies diferents procedents de Catalunya, Andalusia, Euskadi, Madrid, França, Irlanda, Ucraïna, Alemanya, Argentina, Brasil i Austràlia seran les protagonistes dels espectacles de Fira de Circ, la programació de la qual manté un format similar al d’anteriors edicions.

Diverses companyies participants han rebut premis de reconeixement internacional, entre les quals destaquen Aleksandr Koblykov, l’únic al món capaç de fer malabars amb 10 pilotes alhora;  Chacovachi i Maku Jarrak, ambdós molt reconeguts a l’Amèrica Llatina; l’alemany Danilo Marder, un dels millors equilibristes de mans, o les irlandeses The Barren Carrousel Aerial Circus Troupe, procedents d’una família que porta 27 generacions fent circ, que actuen a la Bisbal gràcies a la col·laboració amb els festivals Ple de Riure i Esbaiola’t.

Una curiosa proposta de mapping fet a mà inaugurarà la Fira a la plaça del Castell (Playmodes i Valentina). La Compagnie Isis –que per primer cop actuarà a l’Estat espanyol amb una proposta que recorre el bo i millor dels gèneres del circ: equilibris, roda alemanya, força, clown, malabars…– serà un dels espectacles de pagament del festival. La cloenda anirà a càrrec de la companyia This Side Up, una de les millors companyies acrobàtiques del món.

L’increment del nombre d’espectacles ha estat possible gràcies a la col·laboració amb el col·lectiu de nou circ català La Camaleònica d’Espectacles-La Bonita que, en la vela que instal·laran al passeig de la Bisbal (passeig Marimon Asprer), duran a terme tallers i espectacles adreçats a públics de totes les edats, la major part d’ells gratuïts. Els espectacles principals de la vela de dissabte 14 i diumenge 15 seran presentats per la clown Alba Sarraute, la figura femenina (trencadora i poètica alhora) del cartell de la Fira d’aquest any.

Podeu consultar la programació, l’última hora i els preparatius de Fira de Circ al Carrer a:

www.firadecirc.org/2012

http://www.facebook.com/FiradeCircalCarrerLaBisbal