1 maig de 2010 a les 18:18

La XX Fira Mercat al Carrer comença amb l’aixecada de dos globus aerostàtics des de la llera del Daró

La fira acull la 2a Mostra de Ceràmica de la Bisbal, la 2a Fira de Vehicles d’Ocasió, el mercat de marxants, la botiga al carrer, les parades d’artesania i un Espai d’Art, una de les novetats d’aquesta edició. Una altra de les novetats ha estat la sortida de dos globus aerostàtics aquest dissabte al matí (Si voleu veure més fotos de l’enlairament dels globus d’aquest matí ho podeu fer en aquesta adreça: http://www.facebook.com/album.php?aid=13394&id=107860102568670&saved) i els vols captius de globus aerostàtics a la llera del Daró previstos per aquest dissabte a la tarda. Les passejades en poni s’han traslladat de la llera del riu Daró al passeig Marimon Asprer per evitar possibles problemes de contaminació per purins.

La major part dels comerciants de la Bisbal participen a la Fira Mercat al Carrer amb botiga al carrer i també hi ha els marxants del mercat setmanal. Al nucli antic, centre comercial de la Bisbal, a més, s’hi han previst durant el dia jocs infantils davant de l’Ajuntament, la visita al Castell Palau –amb l’audiovisual i l’exposició ‘La Bisbal 1810’-, la trobada de puntaires sota les Voltes i sardanes a la plaça Benet Mercader.

Com a novetat, a la llera del riu Daró, entre el pont Nou i el pont Vell, s’ha organitzat la sortida de globus aerostàtics al matí, vols captius en globus aerostàtics a la tarda.
Una altra novetat que s’incorpora en aquesta edició és un petit espai temàtic, l’Espai d’Art, destinat a la pintura i l’escultura, entre el pont Nou i el carrer Agustí Font.

Seguint amb línia encetada l’any passat, s’organitza la 2a Mostra de Ceràmica de la Bisbal amb la presència dels productors locals, als jardins de Torre Maria. Es faran demostracions participatives d’elaboració de ceràmica amb torn. A l’interior de Torre Maria, s’hi ubicarà un espai d’informació del projecte del Pla de Barris de la Bisbal d’Empordà.

Igualment, se celebrarà la 2a Fira de Vehicles d’Ocasió al Pavelló Firal, amb els concessionaris d’automòbils i tallers mecànics del municipi, on es podrà trobar una àmplia oferta de vehicles de diferents marques, revisats i garantits.

Al Passeig, s’hi ubicaran la major part de marxants eventuals que oferiran tot
tipus de productes, bàsicament alimentació i complements de la llar i la persona. A la part final del Passeig, s’hi situaran diferents atraccions infantils.

La Fira Mercat al Carrer de l’1 de Maig té els seus orígens l’any 1991, fruit de la
reinvenció de la tradicional Fira de Cinquagesma, iniciada l’any 1448 gràcies a un privilegi atorgat per la reina Maria, muller d’Alfons IV el Magnànim. Ara és una fira on intervenen els diversos sectors econòmics de la ciutat i un gran nombre de marxants amb productes de tot tipus.