10 maig de 2019 a les 11:09

La XXIV Fira de Circ al Carrer de la Bisbal presenta la seva imatge gràfica més contemporània

||

No serà fins a mitjans de juny quan es presentarà la totalitat de la programació de la XXIV la Fira de Circ al Carrer de la Bisbal d’Empordà. Si bé any rere any s’avançava unes setmanes abans, les cites electorals endarreriran la roda de premsa bisbalenca. Ara bé, per anar escalfant motors i assenyalar les dates a l’agenda, ja s’ha fet pública la imatge gràfica de l’edició d’enguany. 

La vint-i-quatrena Fira del Circ al Carrer de la Bisbal d’Empordà tindrà lloc els dies 19, 20 i 21 de juliol i la gràfica d’enguany ha estat dissenyada per Javi Pareda i el bisbalenc Ramon Ponsatí. «Hem volgut fer un enfocament més contemporani, amb una opció més fotogràfica i menys il·lustrativa», ha explicat Ponsatí. El resultat, tres cartells que contrasten fons de tonalitats pàl·lides amb acròbates i trapezistes acolorits i en plena acció: «Hem intentat aportar un aire més fred i modern a la fira», ha afegit Ponsatí.  

La Fira de Circ al Carrer de La Bisbal d’Empordà és un Festival de Circ i teatre de Carrer que omple d’espectadors els carrers de La Bisbal d’Empordà durant el tercer cap de setmana de juliol. La voluntat del festival és oferir en un cap de setmana una programació diversa i engrescadora que sigui atractiva a tots els públics i edats. Una activitat que enguany tornarà a ser coorganitzada per l’entitat Fira de Circ i l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà.

Aquestes vint-i-quatre edicions van arrencar el 1996 de la mà de l’entitat juvenil Nuik’s, i formen part d’una segona etapa, ja que la Fira de Circ vigent va recollir el testimoni de l’entitat bisbalenca Paufila, que a principis dels anys vuitanta va organitzar les dues primeres edicions de la Fira de Circ. L’entitat Nuik’s va reprendre el projecte amb el compromís de dotar-lo d’una identitat pròpia i de nodrir-se de l’energia necessària perquè la Fira tingués assegurat el seu futur. Aquesta entitat es va anar transformant alhora que desapareixia donant lloc a l’actual entitat organitzadora Fira de Circ al Carrer de La Bisbal d’Empordà.