30 abril de 2019 a les 13:05

La XXIX Fira mercat al carrer de l’1 de maig a la Bisbal arriba amb més de 200 expositors

Aquest proper dimecres la Bisbal d’Empordà celebrarà la XXIX Fira Mercat al Carrer de l’1 de maig, que es desenvoluparà als diferents eixos comercials del municipi. A la fira hi participen una gran part de botiguers i botigueres de la població situats al nucli antic i també una gran quantitat de marxants eventuals que configuren la botiga al carrer i el mercat, que enguany augmenta fins a 76 marxants. En total hi haurà més de 130 parades oferint una gran varietat d’oferta en la botiga i mercat al carrer: es pot consultar tota la programació a través d’aquest enllaç.

Paral·lelament al mercat, s’han anat creant espais temàtics que es distribueixen arreu de la ciutat i que van evolucionant i canviant amb el pas dels anys i que, en conjunt, afegeixen una 70 participants més a la fira. Així, hi haurà la 8a edició de l’Espai Fireta, en el qual la mainada tindrà un punt de venda d’objectes infantils de segona mà o treballs manuals. També cal destacar especialment la 11a edició de la fira de Vehicles d’Ocasió ubicada al pavelló firal: un espai amb una àmplia oferta de vehicles de diferents marques, revisats i garantits. Hi haurà, com ja va essent habitual, l’Espai d’Art al vestíbul del Mundial i a la placeta Mestre Joan Ferrerós, amb la seva 10a edició. Per acabar-ho d’adobar, també hi haurà la 5a Mostra de Playmobil, que tornarà a incloure una exposició de diorames temàtics i parades de venda de Playmobil a la plaça del Castell i al mateix Castell Palau. També cal destacar la consolidació de la Fira de Brocanters, Col·leccionisme i Joguines de l’1 de maig: un espai on comprar tot tipus d’objectes de brocanteria i de col·leccionisme que s’ubicarà a la zona del passeig Marimon Asprer. A més a més, cal fer esment de més d’activitats paral·leles programades, que permeten passar un dia sencer en família a la Bisbal, amb activitats i espais per a totes les edats. 

A la plaça Castell, durant tot el dia, hi haurà un espai destinat al cub de Rubik: una proposta per a tota la família i que estarà acompanyat per una zona de jocs gegants tradicionals de la companyia Show Factory Produccions. Ben a la vora, a la plaça Germans Sitjar hi haurà la zona de jocs infantils FES-TE GRAN, per a tota la família i també de franc. Al passeig Marimon Asprer hi haurà l’Espai d’atraccions infantils: per gaudir de l’aventura, l’emoció i la diversió. Serà a la plaça Benet Mercader quan, a partir de les 18h, hi haurà una audició de sardanes amb La Principal de Banyoles, organitzada pels Amics de la Sardana. I, a l’avinguda les Voltes, s’hi podrà trobar una exhibició i taller de puntaires.

Per trobar els orígens de la Fira Mercat al Carrer de l’1 de maig, cal remuntar-se a l’any 1991. La Fira sorgeix fruit de la reinvenció de la tradicional Fira Cinquagesma. Aquesta es va iniciar l’any 1448 gràcies a un privilegi atorgat per la reina Maria, muller d’Alfons IV el Magnànim. I avui en dia, no cal dir que és una fira d’allò més multisectorial en la qual hi intervenen sectors econòmics de tot tipus.