26 maig de 2020 a les 11:04

La XXV Fira de Circ al Carrer de la Bisbal s’ajorna als dies 4, 5 i 6 de setembre

|||

Lluny de poder celebrar la 25a edició de la Fira de Circ al Carrer de la Bisbal d’Empordà amb la programació, les dates i el format desitjat, l’organització ha optat per adaptar-se a la situació actual i oferir un festival de mínims. Així, la XXV Fira de Circ al Carrer es posposa al primer cap de setmana de setembre: els dies 4, 5 i 6. L’objectiu: no deixar en blanc l’edició d’aquest 2020. I és que, tot i el gradual desconfinament pel risc de propagació de la Covid-19, s’hauran d’incorporar un paquet de mesures que assegurin la protecció del públic, artistes i organització, cenyint la fira a diverses pautes i limitacions d’aforament i mobilitat. 

A la situació de crisi sanitària s’hi suma una important revisió del pressupost inicial, que convertiran la XXV Fira de Circ al Carrer de la Bisbal en un acte de «resistència cultural, així com de compromís amb les companyies i el sector», ha explicat l’entitat organitzadora. «L’organització del festival vol fugir de lamentacions i afrontar amb il·lusió l’edició d’enguany, tot i tenir la mirada posada en l’edició del 2021», han afegit.

Si bé la programació i el format definitiu es presentarà en roda de premsa el proper dimarts 16 de juny, l’entitat organitzadora ja ha avançat que el festival comptarà amb un quinzena de companyies que presentaran el seu treball en un format «semipresencial». Aquest format implicarà que els espectacles puguin ser seguits massivament en línia i en directe, tot i que sempre hi haurà un nombre molt reduït d’espectadors i espectadores que hi podran ser presencialment, seguint sempre totes les mesures establertes en matèria de seguretat i higiene.

 

Imatge gràfica inspirada en Gilliam i les animacions de Monty Python’s Flying Circus
L’organització també ha fet pública avui la imatge gràfica de la 25a edició de la Fira de Circ al Carrer de la Bisbal d’Empordà (ja es pot visualitzar als documents adjunts a aquesta publicació). Dissenyada per Joan Garcia, la gràfica està inspirada en els collages d’imatges de Terry Gilliam i els Monty Phyton’s Flying Circus: unes imatges que traspuen surrealisme i humor per tal que no decaigui la fantasia i l’espectacle tot i la delicada situació per qual passa el sector. 

La Fira de Circ al Carrer de La Bisbal d’Empordà enguany tornarà a ser coorganitzada per l’entitat Fira de Circ i l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà. Amb vint-i-quatre edicions a les espatlles, la proposta va arrencar el 1996 de la mà de l’entitat juvenil Nuik’s, i formen part d’una segona etapa, ja que la Fira de Circ vigent va recollir el testimoni de l’entitat bisbalenca Paufila, que a principis dels anys vuitanta va organitzar les dues primeres edicions de la Fira de Circ. L’entitat Nuik’s va reprendre el projecte amb el compromís de dotar-lo d’una identitat pròpia i de nodrir-se de l’energia necessària perquè la Fira tingués assegurat el seu futur. Aquesta entitat es va anar transformant alhora que desapareixia donant lloc a l’actual entitat organitzadora Fira de Circ al Carrer de La Bisbal d’Empordà.

 

*Foto: Anna Pascual