27 abril de 2017 a les 12:46

La XXVII edició de la Fira Mercat al carrer de l’1 maig arriba a La Bisbal amb més de 200 parades

|

Aquest proper dilluns, 1 de maig, la Bisbal d’Empordà celebrarà la XXVII Fira Mercat al Carrer de l’1 de maig, que es desenvoluparà als diferents eixos comercials del municipi. A la fira hi participen la major part de botiguers de la població i també una gran quantitat de marxants eventuals que configuren la botiga al carrer i el mercat. En conjunt hi haurà més de 200 parades oferint una gran varietat d’oferta.

Ara bé, per trobar els orígens de la Fira Mercat al Carrer de l’1 de maig, cal remuntar-se a l’any 1991. La Fira sorgeix fruit de la reinvenció de la tradicional Fira Cinquagesma. Aquesta es va iniciar l’any 1448 gràcies a un privilegi atrogat per la reina Maria, muller d’Alfons IV el Magnànim. I avui en dia, no cal dir que és una fira d’allò més multisectorial en la qual hi intervenen sectors econòmics de tot tipus. 

Paral·lelament al mercat, s’han anat creant espais temàtics que es distribueixen arreu de la ciutat i que van evolucionant i canviant amb el pas dels anys. Així, cal fer esment de la 7a edició de l’Espai Fireta, en el qual els més petits tenen un punt de venda d’objectes infantils de segona mà o treballs manuals. També cal destacar especialment la 9ena edició de la fira de Vehicles d’Ocasió ubicada al pavelló firal: un espai amb una àmplia oferta de vehicles de diferents marques, revisats i garantits. Hi haurà, com ja va essent habitual, l’Espai d’Art al vestíbul del Mundial i la placeta mestre Joan Ferrerós amb la seva 8a edició. Ben a la vora, tampoc hi faltarà l’Espai d’atraccions infantils, per divertir als més menuts, ubicat al Passeig Marimon Asprer I, per si no n’hi hagués prou, també hi haurà la 3a Mostra de Playmobil, que tornarà a incloure una exposició de diorames temàtics i parades de venda de Playmobil a la plaça del Castell i al mateix Castell Palau.

A més a més, cal fer esment de més d’activitats paral·leles programades, que permeten passar un dia sencer en família a la Bisbal, amb activitats i espais per a totes les edats. A la Plaça Germans Sitjar, durant tot el dia, hi haurà una la Zona de jocs infantils gratuïts ‘Fes-te gran!’, per a tota la família i de la mà de la companyia de jocs Quiràlia. A la plaça Benet Mercader, a partir de les 18h, hi haurà una audició de sardanes amb La Principal de l’Escala, organitzada pels Amics de la Sardana. I, a l’avinguda les Voltes, s’hi podrà trobar una exhibició i taller de puntaires.

I per acabar-ho d’adobar Ràdio Bisbal sortirà al carrer per tal de celebrar el 4t aniversari del seu rellançament. Serà un programa especial de la mà dels voluntaris de l’emissora: música en directe, xerrades, entrevistes i un ‘Encetem l’ampolla’. A partir de les 10h, a la plaça Major (davant de can Cortadellas).