26 abril de 2018 a les 10:55

La XXVIII Fira mercat al carrer de l’1 de maig a la Bisbal arriba carregada de propostes per a tots els gustos

I ja en són 28. Aquest proper dimarts la Bisbal d’Empordà celebrarà la XXVIII Fira Mercat al Carrer de l’1 de maig, que es desenvoluparà als diferents eixos comercials del municipi. A la fira hi participen la major part de botiguers de la població i també una gran quantitat de marxants eventuals que configuren la botiga al carrer i el mercat. En conjunt hi haurà prop de dos centenars de parades oferint una gran varietat d’oferta. 

Com a novetats destacades, enguany es farà la 1a Fira de Brocanters, Col·leccionisme i Joguines de l’1 de maig: un espai on comprar tot tipus d’objectes de brocanteria i de col·leccionisme que s’ubicarà a la zona del passeig Marimon Asprer. També cal fer notori esment de l’espai espectacles “work in progress” de Fira de Circ al Carrer. A les 12h30 i a les 18h30 es faran funcions de ¡Fuera!, a càrrec de Murmuyo, a la plaça Major. I a les 11h30 (al passeig Marimon Asprer) i a les 17h30 (a la plaça del Castell) arrencarà un show itinerant per la fira-mercat: Capocomico, de Marco Carolei.

I és que, paral·lelament al mercat, s’han anat creant espais temàtics que es distribueixen arreu de la ciutat i que van evolucionant i canviant amb el pas dels anys. Així, hi haurà la 7a edició de l’Espai Fireta, en el qual els més petits tenen un punt de venda d’objectes infantils de segona mà o treballs manuals. També cal destacar especialment la 10a edició de la fira de Vehicles d’Ocasió ubicada al pavelló firal: un espai amb una àmplia oferta de vehicles de diferents marques, revisats i garantits. Hi haurà, com ja va essent habitual, l’Espai d’Art al vestíbul del Mundial i la placeta mestre Joan Ferrerós amb la seva 9a edició. I, per si no n’hi hagués prou, també hi haurà la 4a Mostra de Playmobil, que tornarà a incloure una exposició de diorames temàtics i parades de venda de Playmobil a la plaça del Castell i al mateix Castell Palau.

A més a més, cal fer esment de més d’activitats paral·leles programades, que permeten passar un dia sencer en família a la Bisbal, amb activitats i espais per a totes les edats. Al carrer Canonja, durant tot el dia, hi haurà la zona de jocs de taula gratuïts: una proposta per a tota la família i de la mà de la companyia de jocs LU2. Ben a la vora, a la plaça Germans Sitjar hi haurà la zona de jocs infantils FES-TE GRAN, per a tota la família i també de franc. Al passeig Marimon Asprer hi haurà l’Espai d’atraccions infantils: per gaudir de l’aventura, l’emoció i la diversió. Serà a la plaça Benet Mercader quan, a partir de les 18h, hi haurà una audició de sardanes amb La Principal de Banyoles, organitzada pels Amics de la Sardana. I, a l’avinguda les Voltes, s’hi podrà trobar una exhibició i taller de puntaires.

I per acabar-ho d’adobar, un any més, Ràdio Bisbal sortirà al carrer novament per tal de celebrar el tè aniversari del seu rellançament. Serà un programa especial de la mà dels voluntaris de l’emissora: música en directe i enllaunada, entrevistes, un nou capítol de Secrets d’Escola amb alumnat de l’Escola Joan de Margarit, etc. A partir de les 10h, a la plaça del Castell.

Ara bé, per trobar els orígens de la Fira Mercat al Carrer de l’1 de maig, cal remuntar-se a l’any 1991. La Fira sorgeix fruit de la reinvenció de la tradicional Fira Cinquagesma. Aquesta es va iniciar l’any 1448 gràcies a un privilegi atorgat per la reina Maria, muller d’Alfons IV el Magnànim. I avui en dia, no cal dir que és una fira d’allò més multisectorial en la qual hi intervenen sectors econòmics de tot tipus.