5 juliol de 2017 a les 10:12

La zona blava de la Bisbal ja es pot pagar des del mòbil

Des d’avui, dimecres 7 de juliol, s’introdueix la possibilitat de pagar el temps d’estacionament de la zona blava de la Bisbal des del telèfon mòbil. La nova opció es pot controlar des de l’app Aparcare, que es pot descarregar gratuïtament tant a l’App Store (Apple) com a Google Play (Android). El sistema permet —un cop l’usuari ha registrat les seves dades— pagar l’estacionament en zona blava i renovar-lo des d’allà on sigui. Un dels avantatges és que també es pot demanar la devolució del temps no consumit en cas de marxar abans que s’esgoti el termini pagat.

La Bisbal d’Empordà té un 193 places d’aparcament de zona blava repartides pel centre, de les quals bona part funcionen com a zona blava bonificada, que permet als residents a la Bisbal que disposin de la targeta identificativa aparcar-hi 1 hora al dia  de manera gratuïta. De moment, les targetes seguiran funcionant i es requerirà poder associar cada usuari d’app a una matrícula.

Amb l’opció de pagar des del mòbil, l’usuari guanyarà en comoditat i es resoldran problemes com quan no es porten prou monedes a sobre per poder pagar el parquímetre o l’estacionament s’allarga més del previst i a l’usuari se li acaba el temps del tiquet. L’app Aparcare també serveix per pagar l’estacionament a Calonge, l’Escala Lloret, Olot, Palamós i Pals.