30 agost de 2023 a les 8:18

L’Ajuntament de la Bisbal, a disposició de la ciutadania i empreses afectades un any després la pedregada

Avui fa un any que va caure l’excepcional pedregada a la Bisbal d’Empordà: la ciutat es tenyia de blanc en qüestió d’un quart d’hora. La brutal calamarsada va deixar caure projectils que arribaven als 11 cm de diàmetre amb la tràgica conseqüència de la mort de l’Anna Sofia, bisbalenca de 20 mesos d’edat. El fenomen meteorològic, però, també va provocar unes destrosses valorades en més de 6 milions d’euros: teulats trencats, cotxes abonyegats i vidres esmicolats per tot el carrer.

Es calcula que la reparació de teulades dels edificis privats haurà suposat vora uns 5 milions més. En aquest sentit, l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà resta a plena disposició de la ciutadania per facilitar la reparació d’empreses i particulars que encara estan afectats per les destrosses que va comportar.

Pel que fa a nivell consistorial, arreglar els equipaments municipals haurà costat pràcticament un milió d’euros: s’han executat més del 90% de totes les obres que tenien pendents. La pedregada va afectar 37 edificis municipals, que han costat 896.380 euros, tot i que bona part d’aquesta quantitat ha anat a càrrec de les asseguradores. De fet, el consistori ha hagut de posar-hi uns 110.000 euros del total de la despesa. Pel que fa a les obres pendents, que s’aniran executant gradualment, hi ha el bar del Camp de Futbol Vell, les cobertes planes del Pavelló d’Esports, l’Arxiu Comarcal del Baix Empordà o dos habitatges de titularitat municipal. A més, en algunes d’aquestes instal·lacions s’ha previst fer-hi altres millores més enllà dels desperfectes causats per la pedregada

Conscient que encara hi ha encara obres en immobles privats pendent d’executar, l’Ajuntament de la Bisbal es posa a disposició de tots propietaris i empreses afectades per buscar solucions pactades entre les parts.