7 febrer de 2011 a les 11:45

L’Ajuntament de la Bisbal adjudica la redacció de la III Fase del Terracotta Museu

En aquesta tercera fase, que es va adjudicar el desembre passat, s’actua en el recinte del museu i es transformarà l’accés a l’edifici, creant una avant-sala del Terracotta. Es tracta de generar una nova façana i una nova imatge de l’entrada del museu. La redacció del projecte i l’execució de l’obra haurien de permetre que aquesta tercera fase estigués acabada abans que finalitzi el 2011. La tercera fase de la rehabilitació del Terracotta Museu ha obtingut una subvenció europea dels fons FEDER de 550.000 euros. 
 
La regidora de Cultura de l’Ajuntament, Núria Anglada, considera que “és molt important per la ciutat poder disposar finalment del Museu Terracotta tant pel que fa a la vessant turística i pedagògica com de la pròpia ciutadania per poder conèixer com d’important ha estat la indústria ceràmica a la nostra ciutat al llarg de la història i contemplar el fons d’obres de què disposa el museu així com fer un recorregut pel que era una antiga fàbrica amb els seus forns i maquinària diversa”. Anglada també ha destacat “la possibilitat que hi haurà de seguir en directe el procés de creació de la ceràmica gràcies al taller que hi haurà en funcionament”.
 
Les actuacions incloses en les fases I i II han inclòs l’enderroc i reconstrucció de la nau destinada a nou magatzem del fons del museu, la consolidació estructural i de cobertes d’aquelles naus actualment fora del circuit d’exposició, la reordenació de la nau d’entrada i la rehabilitació de les dues xemeneies, entre d’altres coses. Això ha permès situar un taller de restauració, una biblioteca-centre de documentació de la ceràmica, i els despatxos del personal. 
A l’exterior, la reforma de l’espai claustral haurà de permetre reobrir novament una part del museu a l’aire lliure. La superfície total intervinguda ha estat de 2.272,40 m2. Aquesta primera i segona fase d’ampliació i rehabilitació de l’edifici Terracotta han suposat una inversió total de 886.208 €, dels quals la Diputació n’hauria aportat 240.000 € (conveni de col·laboració), el FEDER 316.000 €, i els 330.208 € restants de fons propis de l’Ajuntament. 
A l’octubre de 2009 es varen iniciar els treballs de rehabilitació de les dues xemeneies del Museu, de manera paral·lela i complementària a les obres de millora, amb un cost total de 141.613,34 € (IVA inclòs), la majoria del quals assumits per l’Ajuntament, i amb suports econòmics de la Diputació de Girona (13.400 €) i de l’entitat bancària Caixa Laietana amb 40.000 € dins el marc del conveni Generalitat – Caixes d’Estalvi Catalanes.