17 març de 2020 a les 19:19

L’Ajuntament de la Bisbal aplaça els cobraments d’impostos municipals

«L’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà farà tot el que calgui per tal que tothom, bisbalencs, bisbalenques, empreses i comerços se’n puguin sortir», ha declarat l’alcalde Enric Marquès. L’objectiu primordial del consistori és cobrir les necessitats bàsiques de tothom i, per això mateix, atesa l’actual situació d’estat d’alarma pel risc de propagació del coronavirus, avui l’alcalde ha anunciat que s’aplacen els cobraments d’impostos municipals que hi havia previstos per a la primera quinzena d’abril (de vehicles, de cementiri municipal, i del primer trimestre del mercat setmanal). «Quedaran posposats sense fixar nova data, a l’espera que s’acabi aquesta situació d’alarma», ha explicat Marquès. «La nostra raó de ser és gestionar els recursos per tal que tothom ho tingui més fàcil», ha afegit.

D’altra banda, també s’ha referit que ben aviat s’havia de procedir a efectuar el cobrament de les contribucions dels carrers Ample, Antic i Valls d’en Colomer: «ho posarem més fàcil i consensuarem la manera de fer-ho», ha explicat Enric Marquès. També s’ha explicat que és possible que a moltes persones usuàries dels serveis municipals (Llar d’infants, Aula d’Adults, Escola Municipal d’Arts Plàstiques, Activitats Esportives Municipals, Escola Municipal de Música Conrad Saló, Escola Municipal de Teatre, serveis de geriatria, etc.) els arribi el cobrament del rebut sencer, perquè ja s’havia efectuat l’enviament. «Si a causa de la situació actual no s’ha pogut prestar la totalitat del servei, es regularitzarà quan es torni a activar el servei», ha argumentat l’alcalde.

En aquest sentit, l’alcalde ha volgut fer una crida a la calma: «Que ningú pateixi, que d’una manera o altra es trobaran solucions». Ha afegit que s’aniran explicant més mesures quan hagi acabat aquesta situació d’alarma per tal de poder fer un anàlisi dels seus efectes amb perspectiva.