13 desembre de 2011 a les 14:21

L’Ajuntament de la Bisbal avança la poda dels plàtans del passeig per aconseguir més ombra a l’estiu

L’Ajuntament de la Bisbal ha avançat la poda dels plàtans del passeig Marimon Asprer per aconseguir tenir més ombra a finals de primavera i principis d’estiu, segons que ha informat l’Àrea de Medi Ambient. Les feines de poda han començat aquest dilluns i es preveu que s’acabin la setmana vinent. Els treballs de poda consisteixen en rebaixar l’alçada dels plàtans, i potenciar la brancada que creix cap a la part interior del passeig.

La brancada podada es passa per una màquina trituradora en el mateix moment de la poda que ho converteix en triturat de poda. Aquest triturat de poda es reutilitza en feines de jardineria i per fer compostatge. L’Ajuntament de la Bisbal ofereix gratuïtament als ciutadans de poder anar a buscar triturat de poda a la deixalleria per poder-la fer servir per fer compost –ajuntant-la amb la matèria orgànica- o per fer-la servir de rebliment en parterres en feines de jardineria en substitució de l’escorça de pi.

Aquests arbres necessiten ser podats periòdicament (l’última vegada que es van podar va ser al febrer de l’any 2007), ja que molts d’aquests exemplars són buits de dins i no poden suportar el pes de branques grosses. Aquest any, l’Ajuntament de la Bisbal ha avançat la poda al mes de desembre, per no perjudicar l’efecte ombra al passeig durant els actes que s’hi fan a la primavera i l’estiu.